Медицински услуги в Лондон бяха възпрепятствани заради рансъмуер атака

  • 04 юни 2024 21:47

  • 1564
  • 2
Медицински услуги в Лондон бяха възпрепятствани заради рансъмуер атака
© Getty images (архив)

Случай на рансъмуер нападение възпрепятства изпълняването на медицински услуги в някои от най-натоварените болници в Лондон, съобщи днес местната здравна служба, цитирана от Ройтерс, предаде БТА.

Атаката представлява вид малуер, който шифрова информацията на заразения компютър и изнудва потребителя да му плати откуп, за да получи ключ за дешифриране.

"Вчера "Синовис", компания, която предоставя лабораторни услуги, бе жертва на атаката", каза говорител на Националната здравна служба в Лондон. Оттам заявиха, че работят „спешно“ с главната агенция за киберсигурност в страната - Националния център за киберсигурност - и със собствен екип за кибероперации, за да разбере напълно какви щети е нанесла атаката.

Хаос в 15 болници в Румъния след кибератака

Кибератака през май 2017 г., която наруши работата на предприятия и правителствени услуги в целия свят, засегна повече от една трета от 236-те тръста на Националната здравна служба на Англия и доведе до отмяната на около 19 000 записани часове при специалисти в рамките на една седмица.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1564 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
знаете ли български бе, идиоти?

2024.06.05 | 05:59

2
на какъв език е това "ръмсъмсмъмсъм атака"? прости уроди селски, ransom на български е откуп. научете го тоя език, свине турски...

2024.06.04 | 23:53

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини