AI измества моделите от подиума - генерира дигитални двойници

  • 15 април 2024 15:58

  • 854
  • 0
AI измества моделите от подиума - генерира дигитални двойници
© pixabay

Изкуственият интелект генерира истински модели от модната индустрия, предаде "Асошиейтед прес". Това или може да доведе до по-голямо разнообразие в този сектор, или пък да го ограничи. Британският модел Александра Гондора или накратко Александра има свой дигитален двойник. Той е създаден от изкуствен интелект и представлява пробив в света на модата.

Виртуалният близнак на Александра може да копира външния ѝ вид до най-малкия детайл, което позволява да я замества по време на фотосесии и кампании.

Поддръжниците смятат, че все по-широкото използване на изкуствения интелект в модния бранш показва разнообразието на всички форми и размери. По този начин потребителите могат да вземат по-индивидуални решения при покупка. Също така това намалява модните отпадъци при връщане на продукти. А цифровото моделиране спестява пари на компаниите и създава възможности за хората, които искат да работят с технологии.

AI ще решава дали сте достойни за работа, кредит и щастие

Критиците обаче изразяват опасения, че цифровите модели могат да изземат работата на хората, както и на други професионалисти в сектора като гримьори и фотографи, предаде БТА.

Потребителите също могат да бъдат заблудени, че моделите, създадени от изкуствен интелект, са реални хора, а компаниите могат да претендират за създаване на разнообразие, без да наемат истински хора затова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
854 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини