След Spotify, Microsoft, Meta и IBM: онлайн търговецът eBay също съкращава служители

  • 24 януари 2024 16:54

  • 902
  • 1
След Spotify, Microsoft, Meta и IBM: онлайн търговецът eBay също съкращава служители
© Pixabay

Онлайн търговецът eBay обяви, че ще съкрати 1000 служители, или около 9 на сто от работната си сила, тъй като броят им и разходите като цяло надхвърлят растежа на бизнеса в забавящата се икономика, предават Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Стъпката е поредната подобна в технологичния сектор.

В писмо до служителите на eBay главният изпълнителен директор Джейми Янони посочва, че компанията освен това "през следващите месеци ще намали и договорите с допълнителните служители".

Той допълва, че съкратените служители ще бъдат уведомени за това от техните началници по Zoom и помоли хората днес да работят от вкъщи, за да се гарантира конфиденциалността на разговорите.

"Майкрософт" с нова вълна съкращения

"Трябва да организираме по-добре екипите си, което да ни позволи да бъдем по-ефективни и да вземаме решения по-бързо. Тези промени са трудни, но съм сигурен, че заедно ще станем по-силни", пише Янони.

Преди eBay десетки технологични компании, сред които Google и Amazon, обявиха съкращения на служители, за да намалят разходите си.

Предприемач посъветва: Изкарвайте курсове за изкуствен интелект, пазарът на труда има нужда от вас

През декември Google съкрати стотици от отделите си за хардуер, гласова помощ и инженеринг, а TikTok изпрати на улицата десетки от отделите на рекламата и продажбата. Разработчикът на видеоигри Riot Games преди дни обяви, че намалява служителите си с 11 на сто, Amazon съобщи, че съкращава няколкостотин работни места в подразделенията си Prime Video и MGM Studios.

Компанията зад League of Legends съкращава 530 души, освободените ще получат 6 заплати и бонуси

Сред технологичните компании, обявили съкращения са и Spotify, Microsoft, Meta и IBM.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
902 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.25 | 01:24

1
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини