Стойчо Керев: Изкуственият интелект има роля и на тези избори

  • 05 ноември 2023 15:28

  • 111
  • 0
Стойчо Керев: Изкуственият интелект има роля и на тези избори
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Изкуственият интелект има роля и на тези избори. Това заяви журналистът и продуцент Стойчо Керев в предаването „Събуди се”.

Той даде пример с рекламите, таблетите, часовниците. „Изкуственият интелект има и друга роля и тя е сякаш по-съществена – да ни заблуди”, заяви журналистът.

По думите му обаче заблуждават ни все още самите кандидати, защото не е видял рекламна кампания на лице, създадено изцяло от изкуствен интелект.

Той е убеден, че само интуицията ни помага да се ориентираме в посланията на политиците.

Изтече скандален запис за купуване на гласове в Пловдив

„Това чувство няма как да бъде променено, то е онзи ориентир, без който не бихме могли да се справяме с най-простичките задачи в ежедневието ни. Точно интуицията ни няма да ни заблуди. Въпросът е да се научим да я хващаме в секундата, в която тя се появи”, каза Керев.

Запитан дали може да видим кмет-машина, той обясни, че това е възможно да стане може би след около стотина години.

Тогава цивилизацията на определени места ще бъде управлявана от машини, смята изследователят на паранормални явления. Метрото в определени мегаполиси на места се управлява от изкуствен интелект, каза Керев и допълни, че е важна границата.

„Възможно ли е сами да предадем господството си”, запита Керев и си отговори, че разковничето е в образованието.

„Честността, откровеността започна да липсва в това, което чуваме. Започваме да гледаме неща, които са сякаш подготвени, нагласени. Това, което чувам във Варна, Бургас, Пловдив е приблизително едно и също, само сменям лицата. Вече е създадена машина, която е по-убедителна и от човека и тя ни управлява”, допълни журналистът. Той изтъкна, че записва с химикал важните неща и избягва да ползва търсачката гугъл.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
111 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини