Дейвид Граф: Винаги проверявам повторно достоверността на видяното

  • 14 октомври 2023 10:00

  • 1459
  • 3
Дейвид Граф: Винаги проверявам повторно достоверността на видяното
© Gettyimages/архив
Слушай новината Слушай новината

Ексклузивна среща на Нова телевизия с Дейвид Граф, който вече 9 години е вицепрезидент в Google и експерт по изкуствен интелект. Той отговаря за политиката за доверие и безопасност в Google, ръководейки глобален екип от над 250 професионалисти. През тези 9 години и понастоящем Дейвид Граф определя визията и стратегията за продуктовата политика в Google в световен мащаб. Има докторска степен от Юридическия център на университета Джорджтаун и бакалавърска степен от университета Браун. Често е канен да модерира и участва в панели по различни корпоративни, технологични и капиталови въпроси.

"В общи линии работя с много хора от цялата компания, включително разработчици на продукти и инженери, за да помогна изследването, формулирането и изготвянето на правила, управляващи съдържанието, което позволяваме върху платформата, което позволяваме свободно да се споделя в платформата. Може да говорим за горещи теми като фалшиви новини, език на омразата, интегритет на избори. С такива теми се занимаваме с екипа ни, а и с много колеги", разказа Дейвид Граф.

"Едно от големите предизвикателства пред нас е как успяваме да постигнем баланс в мисията ни – да даваме достъп на световната общност до информация – с твърдата ни убеденост, че е необходимо да защитаваме потребителите ни от тормоз и нежелани изживявания", сподели той и доббави: "Искаме да гарантираме, че потребителите имат доверие в нашата платформа и могат да използват различните способи по полезни за тях начини. Искаме да гарантираме, че управляваме, ако не възпрепятстваме, разпространението на проблемно съдържание като език на омраза и тормоз. Да намериш баланса между тези неща, между защитаването на потребителите, но и уважаването на разнообразието от мнения в базата ни от потребители по цял свят, е продължаващо пътешествие с дестинация, която според мен никога не се достига".

"Както много хора, впечатлен съм от развиването на инструменти с генеративен  AI – мисля, че имат потенциала да окажат огромно въздействие и да променят много, в позитивна посока, в цял свят. Няма да преувелича като кажа, че живеем във време на невероятни преобразувания, сходно с други епохи на коренна промяна като при индустриалната революция, така че съм оптимист. Предпазлив оптимист, защото вярвам, че трябва да бъдем внимателни и съобразителни, да разсъждаваме особено при развитието и прилагането на тези инструменти. Наясно съм с всички опасения на хората относно AI, но се вълнувам. Оценявам възможността да работя с много от тези инструменти и вярвам, че ще станат част от ежедневието ни в бъдеще, когато ще поглеждаме назад и ще се чудим как сме успявали без тях", сподели още Граф.

"Мисля, че усилията за безопасност са по-важни от всякога", смята той и поясни: "Има причина нашият отдел да се нарича "Доверие и безопасност" – защото безопасността и доверието са поравно важни – как гарантираме, че хората имат доверие в информацията, която получават. Наясно съм, че живеем в поляризирано време с много информация и съдържание в пространството, които са много подстрекателски. Искаме да гарантираме достъпа на потребителите до информацията, от която се нуждаят, но не искаме да сме част от проблема с разпространение на дезинформация или други подобни. Изключително важно е да има доверие и безопасност, в Google го взимаме насериозно, в други технологични компании знам също се занимават с това, за да се гарантира безопасно изживяване. Това определено е добра кариера за в бъдеще".

Google плаща на Apple между 18 и 20 млрд. долара всяка година, за да бъде основната търсачка в iOS

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1459 3

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.16 | 08:24

3
Не ползвам гугъл, нямям им доверие.

2023.10.14 | 16:48

2
Искате ли луд се кс за 2-3 часа, силна ерекция, продължителна липса на еякулация и повишен тестостерон! Сега е възможно и безопасно! Сега това нещо вече е в открита продажба -----> mub.me/neoix

Добави коментар

Водещи новини