ChatGPT вече „вижда, чува и говори”

  • 28 септември 2023 11:00

  • 3421
  • 5
ChatGPT вече „вижда, чува и говори”
© Freepik
Слушай новината Слушай новината

Очакваната голяма актуализация на ChatGPT вече е факт. Генеративният изкуствен интелект може да „вижда, чува и говори”, обяви в блог публикация разработчикът на чатбота OpenAI.

Американската компания въвежда нови гласови и графични възможности в ChatGPT, които ще позволят на потребителите да провеждат прост гласов разговор с чатбота или да му показват какво говорят.

Изкуствен интелект може да преведе кудкудякането на кокошки в човешка реч

Просто казано, ChatGPT се е научил да „разбира” гласовите заявки на потребителите, да им отговаря „на глас” и също така да разпознава изображения, които хората му показват.

Чатботът може да води диалог на глас, да разказва приказка за лека нощ или да подсказва аргументи в семейни спорове, да разбира и обяснява от снимка защо грилът не тръгва или какво може да се приготви от храната в хладилника, пише technews.bg.

Новата версия на AI чатбота предлага на потребителите избор от 5 опции за озвучаване – 2 мъжки гласа, 2 женски и един неутрален.

„Генеративният изкуствен интелект е само фаза“: Съоснователят на Google DeepMind обяви какво следва

Въвеждането на иновациите в масова употреба вече започна. Поддръжката за гласова комуникация и разпознаване на изображения ще стане достъпна постепенно в продължение на две седмици за потребителите на абонаменти Plus и Enterprise.

Гласът ще се появи в мобилните приложения на ChaGPT за iOS и Android платформи (изисква се активиране в настройките), а разпознаването на изображения ще стане достъпно за всички платформи.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3421 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Майтапчи Йово

2023.09.28 | 13:26

2
Очаквайте скоро и първи... сексуален акт между... чат и човек:)))!

2023.10.02 | 07:30

5
Хахахах тва вече е ставало :)))) а долния - тъпанара си ти роб

2023.10.01 | 23:10

4
Тъпанар

2023.09.28 | 21:09

3
Да му го туря!

2023.09.28 | 12:04

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини