Светът иска от вас да бъдете гъвкави: Надникнете зад кулисите на новите Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5

  • 24 август 2023 08:48

  • 4012
  • 0
Светът иска от вас да бъдете гъвкави: Надникнете зад кулисите на новите Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5
©

Заобикалящият ни свят иска от нас да бъдем гъвкави, в крак с новите технологии и винаги на ниво - това са и три от най-важните характеристики на новите Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5, за които ще ви разкажем подробно. 

Samsung е лидер и иноватор в сферата на телефоните със сгъваеми дисплеи, а през последните години успя да превърне гъвкавите мобилни устройства в истински тренд. Samsung непрекъснато усъвършенства и оптимизира серията Galaxy Z, водейки се както от нуждите на потребителите, така и от тенденциите в света на технологиите. Новите и подобрени Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 са снабдени с иновативната Flex панта, която оптимизира потребителското изживяване и предлага естетически и модерен дизайн, но по-важното е, че спомага за плътното затваряне на устройството при сгъване, което подобрява и устойчивостта му. Двата модела могат да се похвалят и с подобрена производителност и удължена издръжливост на батерията, както и с най-новия процесор на Snapdragon 8 Gen 2 за Galaxy. Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 отварят пред нас изключителни перспективи в областта на фотографията, сред които се откроява FlexCam функцията, която дава възможност за заснемане от различни, необичайни ъгли – просто поставяте телефона някъде и сте свободни да заснемете невероятни кадри и видео, без статив. 

В допълнение към това Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 са изработени със специално внимание, за да отговорят на изискванията за издръжливост в ежедневието ни. Основният екран е оборудван със защитен протектор срещу удари и подобрен гръб, осигуряващ по-голяма здравина на дисплея. Рамките от най-здравия Armor Aluminum в Galaxy и Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 са поставени както върху Flex Window, така и върху задния панел, което осигурява на двете устройства здравина и защита, която потребителите очакват, за да разчитат винаги на тях.

Ако вече се питате кой от двата модела да изберете, ние подбрахме специално за вас функциите на двете устройства, които най-много ни допаднаха, за да прецените кой от двата модела би се вписал по-добре в ежедневието ви. 

Galaxy Z Flip5 е кокетно джобно устройство, което помага на всеки да изрази себе си, своите предпочитания и креативността си по уникален начин. Той разполага с нов външен дисплей, който е почти 4 пъти по-голям от своя предшественик и предлага още повече възможности за работа с телефона, без дори да се налага да го отваряте, както и още повече възможности за персонализация, които ще помогнат на вашия телефон да се откроява сред всички останали. От естетическа и дизайнерска гледна точка вече имате възможност дори да съчетаете стила на часовника на своето Galaxy Z Flip5 устройство с този на циферблата на часовник от най-новата серия Galaxy Watch6. 

Това, което най-много ни впечатли в модела, безспорно е подобрената камера на Galaxy Z Flip5, която предлага безброй възможности за заснемане на кадри, с които да запечатате най-важните мигове от живота си. Благодарение на по-широкия външен екран Flex Window, имате възможност да правите селфита с ултра добро качество. Ако пък искате да създадете фотоси от нови и неподозирани ъгли, имате възможност да го направите с помощта на FlexCam, като включително бихте могли да снимате без ръце. Ако пък се снимате заедно с приятел, с Dual Preview можете заедно да направите корекции в реално време, за да запечатате перфектния спомен. При слаба светлина пък можете да се възползвате от възможностите за нощна фотография Nightography, които оптимизират снимките и видеата ви за максимално добър резултат. Изкуственият интелект в камерата коригира автоматично всички визуални шумове и дори прави по-ясни снимките, като в същото време подобрява детайлите и контраста на цветовете. Дори от разстояние снимките са по-ясни с 10-кратно цифрово увеличение.

Galaxy Z Flip5 се предлага в четири страхотни цвята: мента, графит, естествен памук и лавандула. Можете да изберете точно този, който отразява най-добре вашия стил. 

Galaxy Z Fold5 е модел за заети хора, които знаят какво искат, и идва, за да ви служи с продуктивност и безкрайни възможности за мултитаскинг. Той е най-лекият и тънък модел в сравнение със своите предшественици, което го прави още по-удобен и гъвкав. При Galaxy Z Fold5 е подобрен Taskbar-а, с който можете удобно и бързо да превключвате между приложенията, които използвате най-често. Една от най-любимите функции на всички Galaxy Z Fold фенове - drag and drop, също е подобрена и спомага за подобряване на продуктивността на всеки, който използва устройството. Изключително удобна е и функцията hidden pop-up, който ви позволява да държите работещо дадено приложени, докато използвате друго.

Дойде време да ви разкажем и за нашия фаворит S Pen Fold Edition, който прави воденето на бележки още по-лесно, което пък ще ви помогне да не забравите нито една своя идея, независимо от това къде ви е хрумнала тя. Slim S Pen Case пък вече е още по-тънък и се предлага в различни модели и цветове, така че да можете да го съчетаете с вашия собствен стил. 

Впечатляваща е и комплексната система от камери на новия Galaxy Z Fold, която включва 10 MP телефото камера с 3x оптично увеличение; 50 MP широкоъгълна камера; 12 MP ултраширокоъгълна камера; 10 MP камера на предния екран; 4MP камера под дисплея. Изумително, нали? Мултитаскинг телефонът също разполага с функцията Dual Preview, с която можете при разгърнато устройство да покажете на човека, когото снимате, как би изглеждал неговата снимка, за да застане в най-подходящата според него позиция.

Ако вече нямате търпение да държите в ръцете си Galaxy Z Fold5, можете да изберете между студено синьо, мистично черно и естествен памук. 

Безспорно най-ценното в новата и подобрена серия Galaxy Watch6 са здравните съвети, които часовниците предлагат. Освен това те вече имат още по-добра производителност, елегантен дизайн, разнообразие от циферблати и нови варианти за каишка.

Всички сме чували, че доброто здраве започва с пълноценния сън, но често ни е трудно да го контролираме. Тук на помощ идват часовниците Galaxy Watch6, които помагат на своите притежатели да оптимизират ритъма си на живот, както през деня така и през нощта. Основната цел на устройствата е да установят индивидуалните модели на сън, да помогнат за изграждането на по-добри навици, както и да дадат съвети за оптимална среда за сън.

Функцията „Телесен състав“ вече е още по-персонализирана и включва данни като скелетна мускулатура, базов метаболизъм, телесни течности и процента на мазнините в тялото. С помощта на тази информация часовниците предлагат индивидуален подход за всеки потребител.

Galaxy Watch6 идват и с впечатляващата и изключително полезна новата функция „Персонализирана зона на сърдечен ритъм“. Тя предлага анализ на личните физически възможности и задава пет оптимални нива на интензитет на бягане. Към функцията следене на кръвното налягане, вече е добавена и опцията за „Уведомяване за нарушен сърдечен ритъм“, която помага на потребителите да се запознаят по-детайлно със състоянието на сърцето си и дори да открият потенциална скрита аритмия. Тази функция, обаче, ще бъде достъпна в Европа и в България през 2024 г. 

Сигурни сме, че вече сте се спрели на някой от двата модела в комбинация с часовник от екосистемата на Samsung, а още подробности затова как можете да се сдобиете с всички тях, можете да видите https://www.samsung.com/bg/.

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
4012 0

Водещи новини