"Туитър" вече струва едва една трета от цената, която Мъск плати при придобиването му

  • 31 май 2023 10:50

  • 24156
  • 1
"Туитър" вече струва едва една трета от цената, която Мъск плати при придобиването му
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Американската корпорация "Туитър" (Twitter) вече струва едва една трета от стойността, която предприемачът Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, плати през есента, за да придобие социалната мрежа. Това твърди компанията за управление на активи "Фиделити" (Fidelity), която неотдавна намали стойността на своя дял в "Туитър", съобщи Блумбърг, цитирано от БТА.

Мъск призна, че е надплатил за дигиталната компания, като даде 44 милиарда долара за сделката, включително 33,5 милиарда долара под формата на собствен капитал. Съвсем неотдавна той самият каза, че компанията струва по-малко от половината от това, което е платил за нея.

Главният инженер на Туитър напусна

Откакто Мъск пое управлението, "Туитър" изпитва финансови затруднения, а приходите от реклама спаднаха с 50 процента. Опитът да се възстановят приходите чрез продажба на абонаментната програма "Туитър блу" (Twitter Blue) не пожънаха успех. В края на март по-малко от 1 процент от месечните потребители на платформата са се регистрирали за сините значки за верификация.

Сега инвестицията на Мъск в "Туитър" възлиза на 8,8 милиарда долара, според индекса на милиардерите на Блумбърг. Мъск похарчи повече от 25 милиарда долара, за да придобие около 79-процентов дял в компанията миналата година.

Това развитие изтрива около 850 милиона долара от състоянието на Мъск, оценено на 187 милиарда долара. Въпреки проблемите около "Туитър", богатството му обаче е нараснало с повече от 48 милиарда долара тази година, до голяма степен заради скока на цената на акциите на автомобилния производител "Тесла" (Tesla Inc) с 63 процента.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
24156 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бизнесмен

2023.06.03 | 12:50

1
Голям бизнесмен тоя илончо.

Добави коментар

Водещи новини