След взрива: Ето кога ще бъде изстрелян отново "Старшип"

  • 22 април 2023 14:41

  • 2075
  • 1
След взрива: Ето кога ще бъде изстрелян отново "Старшип"
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Американската компания "Спейс Екс" може да изстреля отново прототипа на космическия си кораб "Старшип" след месец или два, смята основателят на компанията Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател,. Той написа това в Туитър в отговор на коментар на Ерик Бъргър от "Арс Текника", съобщиха сайтът "Спейс" и Би Би Си, цитирани от БТА.

Мъск ще създава изкуствен интелект, който "е малко вероятно да унищожи хората"

В четвъртък "Спейс Екс" извърши първи изпитателен полет на свръхтежка ракета, която да изведе в орбита прототип на космическия кораб "Старшип".

Най-голямата ракета в историята "Старшип" излетя и експлодира

Ракетата, която е дълга 120 метра, достигна височина от 38 километра, но "Старшип" не се отдели от нея и четири минути след изстрелването последва взрив.

Теодора Павлова
2075 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.04.22 | 16:05

1
ФЕД, напечатаха за една година 6 ТРИЛИОНА ДОЛАРА ДЪЛГ. Това без никакво обезпечение разбира се. И естествено след това инфлацията стана Световна. Затова сегашните цени на храните и жилищата, след година ще ни изглеждат смешни. Войната в Украйна е за това КОЙ , да бъде господар на човечеството. САЩ или КИТАЙ.

Добави коментар

Водещи новини