Следите ли здравето си редовно?

  • 20 март 2023 09:00

  • 1062
  • 0
Следите ли здравето си редовно?
©
Слушай новината Слушай новината

В забързаното ежедневие, покрай всички лични и делови ангажименти, здравето често остава на заден план.

В дигиталната ера, в която живеем, технологиите могат да бъдат полезен помощник в това отношение.

Един от пресните примери в това отношение идва от Huawei и първият им смарт часовник, който мери кръвното налягане – Huawei Watch D. Това се случва благодарение на собствения алгоритъм на компанията Huawei BP™ и позволява на потребителите да задават персонализирани планове за измерване, базирани на техния ритъм и начин на живот. Още по-голямото удобство идва от факта, че можете да настроите часовника да ви „напомня“ да измервате кръвното си налягане в определено време от деня.

Huawei Watch D е на разположение на A1.bg и в магазинната мрежа на компанията и се предлага с план Unlimited ULTRA на цена 17,99 лева на месец или 369,99 лева в брой. Технологичната компания-производител твърди, че смарт часовникът осигурява максимално коректен процес за измерване на кръвното налягане, благодарение на иновативната микровъздушна помпа и въздушна възглавничка в каишката в компактна форма. Каишките са с различни размери и разполагат с интуитивна линийка, с която можете да определите коя е подходящата за вас. Те са изработени от макромолекулярен еластичен материал и са със закопчалка тип пеперуда за по-голяма стабилност по време на отчитане на кръвното налягане.

Освен тази иновативна функция с Huawei Watch D можете да следите на показатели като тегло, упражнения и режим на хранене, както и да измервате показателите на съня, стреса и температурата на кожата.

Ако страдате от симптоми като умора или загуба на памет, с Huawei Watch D имате възможност да следите и сатурацията (SpO2) или съдържанието на кислород в кръвта. Важно уточнение от компанията е, че часовникът не е медицинско изделие и измерванията, които прави, нямат диагностични цели. 

Любителите на спорта ще се радват да открият, че освен възможности за следене на здравните показатели, часовникът предлага и над 70 режима на тренировка, както и чрез позициониране през GNNS (глобалната навигационна сателитна система) възможност за проследяване на маршрутите на открито.

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
1062 0

Свързани новини

Водещи новини