WhatsApp се съгласи да спазва правилата на ЕС

  • 06 март 2023 13:41

  • 724
  • 1
WhatsApp се съгласи да спазва правилата на ЕС
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Приложението "Уотсап" (WhatsApp) ще спазва изцяло правилата на ЕС, като зачита избора на потребителите при промени в договора за ползване на услугата, съобщи Европейската комисия.

Уточнява се, че комисията и собствениците на приложението (Мета) са договорили повишаване на прозрачността, пише БТА.

Facebook, Instagram и Whatsapp се сринаха

Дружеството ще улесни потребителите да отхвърлят промени на договора, когато не са съгласни с тях, и ясно ще обясни кога отхвърлянето води до невъзможност за използване на услугата. От дружеството са потвърдили, че личните данни на потребителите не се споделят с трети страни или други фирми, част от "Мета", включително "Фейсбук" (Facebook), за рекламни цели. 

През януари миналата година, след сигнал от Европейската организация на потребителите (BEUC) и осем от нейните асоциации-членове, бе изпратено писмо за предполагаеми нелоялни практики при промяната на договора, условия за ползване и политика на поверителност на "Уотсап". 

Комисията отбелязва, че според неотдавнашно нейно проучване много дружества използват съмнителен подход, като например правят по-трудно потребителят да се отпише, отколкото да се абонира за услуга. Правилата на ЕС предвиждат задължителни ясни правила и условия за използване на услугите, на разбираем език.

Цветелина Кирилова
724 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.06 | 13:50

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини