Телекомуникационна компания "Ериксон" съкращава 1400 работни места в Швеция

  • 20 февруари 2023 15:47

  • 552
  • 0
Телекомуникационна компания "Ериксон" съкращава 1400 работни места в Швеция
© Getty Images

Базираният в Швеция производител на телекомуникационно оборудване "Ериксон" (Ericsson) планира да съкрати около 1400 работни позиции в родината си, като част от планираното намаляване на разходите си в световен мащаб, съобщи Ройтерс.

По-рано технологичната компания обяви намеренията си да намали разходите с 9 милиарда крони (880 милиона долара) до края на 2023 г., тъй като търсенето на някои пазари се забавя, включително в Северна Америка.

Допълнителни съкращения на работната сила на "Ериксон", наброяваща няколко хиляди служители разпръснати в различни страни по света, вероятно ще бъдат обявени през следващите дни, са казали два източника, запознати с въпроса пред Ройтерс.

За последно шведската компания прибягна до мащаби съкращения през 2017 г., когато уволни хиляди служители и се съсредоточи върху изследователските изследвания, за да избегне загубите.

"Ериксон" преговаряше с профсъюза на служителите си в Швеция в продължение на месеци, за да намерят решение как да се намалят разходите.

Вече е постигнато споразумение с шведските синдикати за това как да се управлява намаляването на персонала, каза говорител, добавяйки, че компанията възнамерява да съкращенията да се определят чрез доброволна програма.

Microsoft планира да съкрати хиляди работни места

Технологични производители като "Дел текнолоджис" (Dell Technologies Inc), "Хюлет пакард" (Hewlett Packard), "Леново" (Lenovo Group), наред с други, също освободиха хиляди служители, за да се справят със спад на търсенето на техни продукти.

Виолета Симеонова
552 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини