"Алибаба" тества подобен на "ЧатДжиПиТи" изкуствен интелект

  • 09 февруари 2023 10:46

  • 824
  • 1
"Алибаба" тества подобен на "ЧатДжиПиТи" изкуствен интелект
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Китайската група "Алибаба" (Alibaba) съобщи днес, че разработва подобен на "ЧатДжиПиТи" (ChatGPT) изкуствен интелект, който понастоящем е във фаза на вътрешно тестване, предаде Ройтерс.

Поддържаният от "Майкрософт" (Microsoft) чатбот "ЧатДжиПиТи", който може да генерира статии, есета, вицове и дори поезия като отговор на въведен от потребителя въпрос или текст, е признат за най-бързо растящото потребителско приложение в историята, откакто бе пуснат през ноември.

Изявлението на "Алибаба" следва публикуваната във в. "21-ст сенчъри хералд" информация, че гигантът в онлайн търговията разработва диалогов робот, който наподобява "ЧатДжиПиТи" и служителите могат да го тестват.

"Алибаба" отказа да коментира информацията във вестника.

"Като технологичен лидер ще продължим да инвестираме в превръщането на авангардни иновации в приложения с добавена стойност за клиентите ни, както и за техните крайни потребители чрез облачни услуги", каза говорител на "Алибаба".

"Алибаба" води в Азия по капитализация

След пускането на "ЧатДжиПиТи" в края на ноември другите технологични компании са конкурират да разработват подобни инструменти. 

Китайската търсачка "Байду" (Baidu) обяви днес, че е завършила вътрешно тестване за чатбот, наречен "Ърни" (Ernie).

Калина Христова
824 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.09 | 13:58

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини