Как да използваме "тайната" търсачка на Google?

  • 19 декември 2022 17:47

  • 8030
  • 0
Как да използваме "тайната" търсачка на Google?
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Браузърът Chrome на Google е най-използваният в света. Той е известен с много неща - от "глада" си за хардуерни ресурси до практичните си функции, пише Vesti.bg.

Една от тях е сравнително малко позната на повечето потребители, но е доста полезна, съобщава онлайн изданието MakeUseOf. Това е за вградена търсачка, която позволява лесно откриване на всякакво съдържание и елементи в браузъра.

Тя може да се използва директно в полето за въвеждане на интернет адреси на Chrome. Активира се чрез въвеждане на символа @ последван веднага от категорията, в която да се търси. Например, @tabs може да се използва за търсене на конкретен таб. Въвеждането ще покаже падащо мен с опции, както и бутон Search Tabs. Кликването му активира търсачката за търсене в отворените табове. Това е особено полезно, когато има голям брой табове. Въвеждането на @bookmarks пък може да се използва за търсене в списъка с отметки и запаметени линкове. А @history е за търсене в историята на посетените сайтове.

Нова Зеландия иска Google и Facebook да плащат за новини

Търсачката може да се използва по всяко време от всеки таб, включително активни или новоотворени. Тя е лесен начин за повишаване на продуктивността и по-ефективно използване на браузъра.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
8030 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини