По-ниски цени за роуминг между ЕС и Западните Балкани от 1 октомври 2023 г.

  • 06 декември 2022 12:44

  • 642
  • 1
По-ниски цени за роуминг между ЕС и Западните Балкани от 1 октомври  2023 г.
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Лидерите на страните от Западните Балкани и представителите на ЕС станаха свидетели на подписването на декларация между представителите на телекомуникационните оператори от Западните Балкани и ЕС за първото доброволно намаляване на таксите за роуминг преди срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която се провежда в Тирана на 6 декември.

От 1 октомври 2023 г. декларацията ще даде възможност за по-ниски цени на роуминга при комуникация между региона и ЕС, съобщи European Western Balkans.

Преди това цените за роуминг между шестте държави от Западните Балкани бяха премахнати през юли 2021 г. съгласно Регионалното споразумение за роуминг, подписано в рамките на Берлинския процес.

В изявлението си преди срещата на върха в Тирана Съветът за регионално сътрудничество (СРС) обясни, че по-ниските цени за роуминг между Западните Балкани и ЕС ще осигурят стимули за бизнеса и за туризма.

СРС също така обърна внимание на тясното сътрудничество с Европейската комисия, операторите от ЕС и лидерите на Западните Балкани в насърчаването на споразумението за по-ниски цени за роуминг.

През ноември повече от 80 членове на Европейския парламент подписаха писмо до председателя на Комисията Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, в което се иска Комисията да разшири Европейската зона за свободен роуминг, като включи в нея и шестте държави от Западните Балкани, предаде БНР.

 

Десислава Станева
642 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.06 | 15:13

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини