"ТикТок" е най-благодатната среда за сексуални киберпрестъпления

  • 23 ноември 2022 16:45

  • 603
  • 0
"ТикТок" е най-благодатната среда за сексуални киберпрестъпления
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Най-благодатната среда в момента за сексуални киберпрестъпления е социалната мрежа „Тик Ток“, коментира пред ученици в Перник инспектор Емил Илиев от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ към Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ в МВР.

По думите му престъпници примамват жертвите си, а след това ги прехвърлят за комуникация в друга среда, предава БТА.

Има бум на сексуални посегателства в интернет, а подрастващите трябва да бъдат внимателни при предоставянето на лични данни, снимки, информация за личния си живот в създадените от тях профили, предупреди инспекторът. Той подчерта важността от превенция на всички форми на кибернасилие - изнудване, уронване на престиж, унижение и др., тъй като травмата за жертвите е голяма и трудно преодолима.

Киберпрестъпността, като съвременен проблем сред подрастващите, бе тема днес в Деня на отворените врати в Съдебната палата в Перник. Ученици направиха демонстрация на съдебен процес, свързан с отвличане чрез заплаха и блудство с непълнолетен. В ролята на съдия и прокурор влязоха единадесетокласниците Мария Добрева и Любомир Методиев от VI СУ “Св.св. Кирил и Методий”.

Потресаващо: Момиче почина след игра в ТикТок, Италия реагира светкавично

Денят на отворените врати в Съдебната палата в Перник се прави за поредна година с цел популяризиране на ролята и прозрачността в дейността на съдебните институции.

Цветелина Кирилова
603 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини