Мъск с ултиматум към служителите на "Туитър"

  • 16 ноември 2022 17:08

  • 3073
  • 4
Мъск с ултиматум към служителите на "Туитър"
© Getty Images

Новият собственик на "Туитър" (Twitter) Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, е информирал служителите на социалната мрежа, че имат време до утре, за да решат дали искат да останат на заеманите от тях позиции, и да работят "дълги часове" при "висока интензивност", или да получат обезщетение за освобождаване от длъжност в размер на три работни заплати.

Това се казва съобщение на Мъск до служителите, за което по-рано информира в. "Уошингтън Поуст", и до което Ройтерс е получил достъп. Служител на компанията също е потвърдил пред агенцията.

Всеки от служителите на "Туитър", който не е кликнал върху линка, потвърждаващ, че "искате да бъдете част от новия "Туитър"", до утре вечер, ще се счита за напуснал, пише Мъск. "Каквото и решение да вземете, благодарим ви за усилията да направите "Туитър" успешен", добавя американският предприемач.

От "Туитър" не отговориха веднага на запитване на Ройтерс за коментар по въпроса.

За да успее социалната мрежа да развие услугите си и да се превърне - по думите на Мъск - в "Туитър 2.0",  "ще трябва да бъдем изключително твърди", е заявил той, след което е обяснил, че "това ще означава дълги часове с висок интензитет (на работа)". 

Според милиардера "Туитър" вече ще бъде "много по-инженерно ориентиран" под неговото ръководство, а "тези, които пишат страхотен код, ще представляват по-голямата част от нашия екип и ще имат най-голямо влияние".

Мъск: Фалит на "Туитър" не е изключен

Социалната мрежа освободи около половината от служителите си в началото на месеца, малко след като Мъск пое контрола върху нея. Той разкритикува високите разходи и работната култура на "Туитър", като каза, че компанията се нуждае от рязко съкращаване на разходите си и обновяване на услугите си.

През уикенда Мъск се извини на потребителите на социалната мрежа, че тя е "супер бавна в много страни". Инженерът Ерик Фронхьофер, работещ по приложението на "Туитър" за мобилната операционна система "Андроид" (Android), отхвърли критиките на Мъск, като каза, че разбирането му относно въпроса е грешно.

Друг инженер на компанията също възрази срещу изказванията на Мъск,  като заяви: "Като бивш технически ръководител за инфраструктурата на графиките в "Туитър" мога уверено да кажа, че този човек няма представа за какво говори”.

След изразяването на несъгласието си с Мъск и двамата служители бяха освободени от работа, предаде Блумбърг.

Според друг инженер на американската корпорация, цитиран от специализираното технологично издание "Платформър", фактът, че Мъск се съсредоточава върху по-лошото представяне на приложенията на "Туитър" в определени страни, показва, че той не разбира от тези проблеми.

Според него ако проблемът беше в центровете за данни на компанията, всеки по света щеше да има същите затруднения. С подобно забавяне в услугите обаче се сблъскват потребителите на "Туитър" в Индия по технологични причини.

На места като Индия има по-висока концентрация на телефони с ниски параметри и мощност, които обикновено се представят по-зле - за разлика от всички свръхмощните айФони и други по-скъпи марки.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
3073 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.11.17 | 10:22

4
'На места като Индия има по-висока концентрация на телефони с ниски параметри и мощност, които обикновено се представят по-зле - за разлика от всички свръхмощните айФони и други по-скъпи марки.' - именно. Скапан код и проектиране. Щом телефоните са им проблема за едно скапано приложение, ясно е кой има и кой не представа за проблемите.
PaulaFox

2022.11.17 | 00:28

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Хахах

2022.11.16 | 17:27

1
Този е голям смешник ако си мисли, че като използва и се възползва от персонала си е голямата работа се е заблудил и скоро ще има фалит

2022.11.16 | 17:45

2
Как се възползва от персонала си?! Над половината девове нямат повече от 3 работни дни ма седмица. Няма лошио да имаш здравословна работна култура ама е хубаво и да работиш от вреюе на време да си изкарваш заплатата.

Добави коментар

Водещи новини