Мъск слага край на дистанционната работа за служителите на "Туитър"

  • 10 ноември 2022 12:35

  • 1243
  • 1
Мъск слага край на дистанционната работа за служителите на "Туитър"
© Getty Images

Новия собственик на социалната мрежа "Туитър" (Twitter) Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, е съобщил на служителите си с имейл, че вече не се разрешава дистанционна работа, съобщава "Блумбърг".

Милиардерът предупреждава също така, че "предстоят трудни времена" и няма начин "да бъде подсладено посланието" за икономическите перспективи и начина, по който те ще засегнат компании, зависими от приходите от реклама като "Туитър".

Новите правила, които влизат в сила незабавно, ще изискват служителите да бъдат в офисите поне 40 часа седмично, допълва Мъск в имейла, до който "Блумбърг" е получил достъп.

Илон Мъск започва съкращения на персонала в Twitter

Мъск пое управлението на "Туитър" преди близо две седмици, след като купи компанията за 44 млрд. долара.

През това време той уволни близо половината й служители и по-голямата част от ръководството. Той вдигна до 8 долара абонамента за програмата "Туитър блу" (т.нар. сини значки) и обвърза с това верификацията на потребителските профили. В имейла си до служителите той заявява и, че иска абонаментите да носят половината от приходите на "Туитър".  

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1243 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.10 | 15:56

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини