Марк Зукърбърг се подигра на слабата сигурност на iMessage на Apple

  • 18 октомври 2022 15:08

  • 1465
  • 1
Марк Зукърбърг се подигра на слабата сигурност на iMessage на Apple
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг публикува в профила си в Instagram снимка на външна реклама на WhatsApp, в която подчертава основното предимство на своя месинджър пред конкурентните продукти - поддръжката на криптиране от край до край за iOS и Android. Главният изпълнителен директор на WhatsApp Уил Каткарт също стартира подобна тема в Twitter.

Рекламата, показана на стената на гара Пенсилвания в Ню Йорк, е съвсем проста и явно се подиграва с цветните мехурчета за съобщения, използвани в iMessage. Вместо това потребителите се насърчават да използват WhatsApp за частна комуникация с криптиране от край до край.

Достъпът до Facebook и Instagram може да бъде спрян в цяла Европа

В публикацията си Зукърбърг изрично заявява, че неговият месинджър е много по-сигурен от конкурента на Apple, а криптирането от край до край работи не само в личните, но и в груповите чатове. Поддържат се и изчезващи съобщения и криптирани резервни копия.

Meta не е единственият критик на iMessage. Неотдавна Google призова Apple да премине към общ стандарт за съобщения RCS вместо SMS, но Apple изглежда напълно отхвърля тези планове, пише Dir.bg.

Според говорител на Meta рекламната кампания ще се проведе в САЩ по телевизията, в платформите за видео услуги и в социалните мрежи. Предвижда се и външна реклама. По-рано компанията заяви, че възнамерява да увеличи потребителската си база в САЩ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Тя вече се опита да популяризира WhatsApp като сигурно решение, сравнявайки изпращането на текстови съобщения в своята реклама с използването на пощальон за отваряне на писма и пратки. Фактът, че притежателите на iMessage не могат да общуват сигурно с притежателите на устройства с Android, постоянно се критикува в конкурентни реклами.

Докато Зукърбърг се опитва да се пошегува с Apple, неговата собствена компания има изключително противоречива репутация сред потребителите и конкурентите. Неотдавна Павел Дуров, създателят на Telegram, разкритикува системата за сигурност на месинджъра и посъветва хората да стоят далеч от WhatsApp.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1465 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.18 | 19:17

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини