"Гугъл" планира да изгради център за съхранение на данни край Берлин

  • 30 септември 2022 21:21

  • 625
  • 2
"Гугъл" планира да изгради център за съхранение на данни край Берлин
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Технологичният гигант "Гугъл" (Google) планира да изгради център за съхранение на данни само на 20 километра южно от летище Берлин-Бранденбург (BER), предаде ДПА, цитирана от БТА.

Предвижда се центърът да обслужва градската агломерация Берлин-Бранденбург.

Тази информация, за която съобщи изданието "Маркише Алгемайне", е потвърдена от говорител на "Гугъл". Той каза, че корпорацията е "в процес на закупуване на парцел в Митенвалде и проучва допълнителни възможности в региона".

"Гугъл" спира облака "Стадия" и връща обратно пари на геймъри

Съобщава се, че все още не е издадено разрешително за евентуалния строеж на център за съхранение на данни. Освен това местните електроснабдителни дружества все още не се провели необходимите процедури за присъединяването на бъдещето съоръжение към електропреносната мрежа.

"Гугъл" планира да започне изграждането на центъра в зависимост от търсенето на т.нар. "облачни услуги" за съхранение на данни в района на градската агломерация Берлин-Бранденбург, пише ДПА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
625 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.09.30 | 23:38

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
.

2022.09.30 | 22:23

1
Точно там? Купуват си фабрика на девети Септември ме се струва ама де да видим :D

Добави коментар

Водещи новини