От склад до счетоводство: NEXT BASKET с вградени ERP и фулфилмънт програми

  • 28 септември 2022 12:00

  • 367
  • 0
От склад до счетоводство: NEXT BASKET с вградени ERP и фулфилмънт програми
©

Темата за електронната търговия вече далеч не е тясно нишова, а в е-комерс средите ежемесечно се организират десетки обучения, събития, беседи, конференции и лекции. Същото можем да кажем и за съвременните платформи за търговия в интернет и електронни магазини, където конкуренцията продължава да расте и в момента, в който четете тези редове.

На този фон може би е изненадващо, че огромна пазарна ниша като онлайн търговията все още няма своята водеща платформа на европейско ниво. В присъствието на множество SaaS, маркетплейс и бриколажни решения, производители и предприемачи продължават да очакват цялостно решение от типа “всичко в едно за продажби онлайн”, което да обхваща процеса от игла до конец.

Именно това решение предстои да излезе на пазара през следващата година, или поне такива са заявките от страна на нидерландската компания NEXT BASKET.

3 в 1: електронен магазин, ERP система и управление на склад

Ако разделим търговския процес онлайн на три основни етапа, той би изглеждал така:
 
1. Организация и управление на вътрешни ресурси;
2. Онлайн презентация, маркетинг и продажби на продуктите;
3. Обработка на пратки и доставка до крайния потебител.
 
Понастоящем се налага тези три направления да бъдат организирани чрез различни процеси, системи и подизпълнители. Комуникацията между тях е тромава, трансферът на данни отнема време и има пропуски, а структурирани на едно място данни за бизнеса просто няма. Ето защо, NEXT BASKET си поставя за цел да обедини тези три толкова различни фази в рамките на една единствена платформа.

Освен готовият софтуер за изработка на онлайн магазини, нидерландската компания предлага на своите партньори и прилежаща към магазина ERP система, заедно със складово пространство и складов фулфилмънт софтуер.

ERP системата помага за мониторинг, анализи, планиране и оптимизация на всички ресурси на предприятието, докато складовият софтуер осигурява лесен процес за обработка и предаване на пратки към куриер.

Резултатът? Перфектна отчетност и информирано вземане на решения за бизнеса, за сметка на многократно по-малко разходи под формата на време, усилия, финансов и човешки ресурс.

112 платени и безплатни услуги

За постигане на търговски успех онлайн е необходимо да са налице две фундаментални условия. Първото е добро техническо обезпечаване на процеса, а второто - опит и професионализъм от страна на екипа. И след като обяснихме как точно NEXT BASKET изпълнява първото условие, нека да погледнем и по какъв начин адресира второто.

NEXT BASKET е първата платформа в света, която предлага набор от всички необходими услуги, свързани с онлайн развитието. Те започват от дизайн и фотография, преминават през SEO и копирайтинг, и достигат до счетоводство и подобряване на цялостната бизнес стратегия. Тези услуги са разделени в различни варианти за сътрудничество, като се предлагат съответно платено или безплатно според избрания от партньора вариант.

Доведена до абсолютна пълнота, концепцията на NEXT BASKET за платформа от типа  “всичко в едно” представлява 360-градусово обслужване на бизнеса. В този вариант за партньорство, от производителите или предприемачите се изисква единствено да осигурят продукти в склада на платформата. Всички останали процеси и дейности се делегират на екипа на NEXT BASKET, като партньорите започват директно да получават плащанията от продажбите си без да инвестират време и усилия в несвойствени дейности.

Продажби онлайн в 28 европейски държави

Концепцията на NEXT BASKET е да се превърне във водеща европейска платформа за стартиране, развитие и управление на търговия в интернет. Именно затова, още първият вариант на платформата ще предлага автоматизиран превод, услуга за кол център на различни езици и куриерски доставки в 28 европейски държави.

Това рязко отваряне на хоризонта пред търговците е обезпечено както технически, така и чисто физически. За техническата скалируемост на платформата се използва модерна микросървисна архитектура, а физическата реализация разчита на собствени складови пространства и партньорства с най-големите фулфилмънт и куриерски компании на стария континент.

Платформата ще бъде готова да покаже пилотните си проекти през първата половина на следващата година. Междувременно, индустрията на е-комерс в Европа очаква своя нов голям играч, обещаващ да промени начина, по който бизнесът достига до своите потребители.

(платено съобщение)

Novini.bg
367 0

Водещи новини