Мъск отлага купуването на Туитър заради Трета световна война

  • 07 септември 2022 15:23

  • 5550
  • 4
Мъск отлага купуването на Туитър заради Трета световна война
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Потенциална Трета световна война е една от причините Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, да отлага сделката за придобиване на Twitter. Това е заявил самият той в текстово съобщение до своя банкер, обявиха адвокатите на Twitter в съдебната зала, цитирани от Engadget.

Макар делото да не е започнало официално, адвокатите на Twitter и Мъск провеждат серия дискусии пред съдията, за да определят параметрите на делото, свидетелите, доказателствата и други данни.

Във вторник те са обсъждали дали Питър Затко може да бъде повикан като свидетел от Мъск, предаде БТА.

Затко е бивш директор в Twitter, който стана известен наскоро с твърдения, че компанията е компрометирала сигурността си съзнателно в името на печалбите.

Илон Мъск потвърди отказа си да купи "Туитър"

Мъск иска Затко да е негов свидетел, тъй като смята, че твърденията му подкрепят и собствените му заключения за броя на фалшиви профили.

По време на изслушването обаче адвокатите на Twitter остро контрираха аргументите на Мъск и Затко. Според тях Затко е обиден служител, който иска да отмъсти на компанията и никога не е ръководил отдела за битка със спам. Twitter смята, че Затко нарочно е "структурирал" разкритията си така, че да се впишат в полза на Мъск.

Адвокатите на Twitter допълват, че Мъск е търсил поводи да прекрати сделката и преди оплакванията на Затко. Те цитират текстови съобщения между Мъск и неговия банкер в Morgan Stanley още на 3-ти май т.г., в които Мъск е заявил: "Нека да забавим за няколко дни... Няма смисъл да купуваме Twitter, ако сме тръгнали към Трета световна война". Според адвокатите на Twitter, това е реалният повод Мъск да се откаже от сделката, а твърденията за ботове, спам и Затко са само предтекст.

Защитниците на Мъск очаквано са на различно мнение. Според тях Затко е уважаван експерт, но Мъск "няма нищо общо" с неговите твърдения. Те заявяват още, че информацията на Затко не е била открита по време на предварителните проверки, защото "те я бяха скрили", но съдията припомня на адвокатите, че Мъск се е отказал от правото си на предварителна проверка на Twitter.

“Туитър” отново въведе правила за дезинформацията преди междинните избори в САЩ

Друго искане на адвокатите на Мъск е делото да бъде отложено за по-късна дата. Предстои съдията да вземе решение както за това искане, така и дали Затко да бъде допуснат като свидетел.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
5550 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.09.07 | 22:34

3
третата беше със ссср, четвъртата с тероризма, петата е с китай, но му викат ковид

2022.09.08 | 14:13

4
ковида си е китайски

2022.09.07 | 16:30

2
Силиконова кукла на юс правителството
Stamatis

2022.09.07 | 16:26

1
Ненормалник, да спре веднага амфетките!

Добави коментар

Водещи новини