Илон Мъск потвърди отказа си да купи "Туитър"

  • 30 август 2022 16:41

  • 2542
  • 4
Илон Мъск потвърди отказа си да купи "Туитър"
© getty images

С ново писмо до корпорацията "Туитър" мултимилиардерът Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, потвърждава отказа си да я купи, информира Ройтерс. 

Писмото е изпратено, след като най-богатият човек на планетата призова по съдебен път бивш директор на отдел в американската технологична компания да предостави документи, които разкриват, как тя измерва броя на фалшивите профили в социалната си мрежа в интернет. Това е и основният мотив на Мъск за решението му да оттегли офертата си за закупуването на "Туитър" за 44 милиарда долара.

Мултимилиардерът твърди, че социалната мрежа има по-малко реални потребители, отколкото заявяват нейните собственици. Те настояват, че фалшивите профили на тяхната онлайн платформа са само 5 процента, но Мъск смята, че става дума за много повече.

Неговите адвокати обявиха, че бордът на директорите на "Туитър" не е предоставил на предприемача реалните данни за броя на потребителите. 

Илон Мъск заведе насрещен иск срещу Twitter

Сега чрез своите юристи Мъск настоява бившият ръководител на отдела за сигурност на "Туитър" Пейтър Затко да му предостави информация за начина на измерване на фалшивите профили в социалната мрежа.

Затко, който е известен хакер, е отправил обвинения към "Туитър" в жалба, която беше публично огласена през миналата седмица, пише Ройтерс.

В нея той твърди, че компанията публично заблуждава, че спазва "солиден" протокол за сигурност. Затко обвинява шефовете на "Туитър", че за тях е по-важно да съобщят за нарастване на броя на потребителите в социалната им платформа, без да акцентират върху фалшивите профили, които "надуват" този брой. 

Адвокатите на Мъск изтъкват тези твърдения като допълнително основание за прекратяване на сделката за закупуване на "Туитър". 

За 17 октомври е насрочено началото на дело, което ръководството на технологичната компания заведе срещу предприемача, за да го принуди да финализира сделката за 44 милиарда долара, в съответствие с предварителното споразумение, припомня Ройтерс. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2542 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
паула фокс

2022.08.30 | 17:08

4
nadejda doicheva - АМА ВЪОБЩЕ НЕ СЪМ АМА МНОГО ГРОЗНА МАНГАЛКА. ....................................................................................................................... ЧЕ ТОВА ШИЗИ НАДЕЖДА ДОЙЧЕВА СЕ ИМА ЗА ПО ГОЛЕМА БЪЛГАРКА ОТ НАДЕЖДА НЕЙНСКИ И НАДЕЖДА ЙОРДАНОВА И БИВШ МИНИСТЪР, НА..
паула фокс

2022.08.30 | 16:56

1
ЧЕ МЪСК ЕДИН ДЕН СЪЩО ЧЕ УМРЕ КАТО КАСИУС КЛЕЙ НЕГЪР КЪДЕ СЕ ПОКРЪСТИ НА НЕГЪР МОХАМЕД АЛИ.
паула фокс

2022.08.30 | 16:57

3
ФЕЙСКЕНЕФБУК Е ВОИСТИНА.
паула фокс

2022.08.30 | 16:57

2
ТУИТЪРО КАТО СОЦИАЛНА АРИТМЕТИКА Е ВЕКЕ НА КОМАНДНО ДИШАНЕ .

Добави коментар

Водещи новини