Ева Майдел: Действието или бездействието на социалните платформи у нас може много да промени ситуацията

  • 21 юни 2022 19:21

  • 58033
  • 7
Ева Майдел: Действието или бездействието на социалните платформи у нас може много да промени ситуацията
© Булфото (архив)

"Това, което виждаме през последните няколко месеца, е разпространяване на дезинформация в Украйна, която цели да посее повече страх в обществото там". Това каза Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по, член на Европейския парламент, на състоялата се днес дискусия по нейна инициатива "Социалните медии - между ерозия и заздравяване на демокрацията".

"Виждаме дезинформация, която е насочена към Запада, която цели да направи едно морално равенство между Запада и Русия. Виждаме дезинформация в Русия, която иска да скрие в своите военни престъпления. Всички ние, демократичните общества, трябва да се борим срещу тази дезинформация, но при едно условие - да не нарушаваме свободата на изразяване", каза още Майдел.

"Пропагандата не е ново явление, но технологиите позволиха зловредни играчи да разпространяват своите наративи и все повече, и по по-ефективен начин, да подкопават доверието в нашите общества. България е едно от местата, където действието или бездействието на социалните платформи може много да промени ситуацията. Ние сме една от тези държави, които сме на фронтовата линия в информационната война. Тук тя е най-тежка и най-остра и се води от най-дълго време", коментира още Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по.

"Близо 40 000 души работят за модерацията и за сигурността на съдържанието в "Мета". От тези хора, 15 000 се занимават само с модерирането на съдържанието", каза Йоханес Балдауф - мениджър публична политика на "Мета".

"Не всичко, което се случва в България, е извършено от тези експерти. Не е необходимо да се познава страната или езика, за да се модерира съдържанието. Много често става въпрос за снимки или символи, или за порнография. Има глобални тенденции, които минават отвъд границите", добави той.

“Сънди Таймс”: Кремълските тролове сеят раздор в България, като създават проблем с бежанците

"Всичко, което е почти престъпление спрямо обществото, спрямо неговата етика, морал и безопасност, категорично би следвало да бъде отстранявано от платформите, независимо от това какво прави демократичното общество", коментира в онлайн включване Сабине Франк - ръководител правителствени въпроси и публична политика на YouTube за Централна и Източна Европа. Тя и Йоханес Балдауф се включиха по темата "Социална отговорност и механизми за модериране на онлайн платформите".

По темата "Дезинформацията като риск за демокрацията" говориха Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по, както и Огнян Минчев - политолог, доктор на социологическите науки, Eвгений Дайнов - политолог, професор по политически науки. Модератор бе Ралица Ковачева - журналист, главен редактор на Factcheck.bg.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
58033 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Рени

2022.06.23 | 13:51

7
НАГЛА
Мери

2022.06.23 | 13:51

6
Много нагло излъчване.
Мери

2022.06.22 | 17:05

5
Тая откакто стана австрийска снаха тотално погрозня. Става все по въжбразена и гадно сериозна.
30години едно и също....

2022.06.22 | 01:51

4
паразит

2022.06.21 | 20:24

3
според изследване на Гоогле Трентс , анализ на Галип Интенашионъл , като и мнение на дъщерята Жело Желев изразено в открито писмо до Президента Румен Радев , България , повече от населението се надяват от Северна Корея , ядрената мощ , както и безпощадната диктатура Ред,Дисциплана, Смъртно Наказание за Предатели.
дкмс

2022.06.21 | 20:04

2
тъпо жувотно
Sarbeca Z

2022.06.21 | 19:46

1
Ква е тая бе, тоя боклук защо зима огромна заплата ?

Добави коментар

Водещи новини