Туитър иска да принуди Мъск да плати планираните от него 44 млрд. долара за социалната медия

  • 17 май 2022 16:06

  • 2107
  • 0
Туитър иска да принуди Мъск да плати планираните от него 44 млрд. долара за социалната медия
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

"Туитър" възнамерява да принуди Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, да плати договорените 44 милиарда долара за закупуване на технологичната компания, след като по-рано във вторник шефът на "Тесла" обяви, че "покупката не може да продължи напред", освен ако социалната медия не успее да удостовери броя на фалшивите и спам акаунти, съобщава "Файненшъл таймс".

Базираната в Сан Франциско група направи коментарите в подробна документация, която също така очертава бурните седмици в края на март и през април, когато Мъск разкри, че се е превърнал в голям акционер в компанията, придобивайки над 9% от акциите, след което заяви, че ще закупи "Туитър", превръщайки я в частен бизнес проект.

"Туитър" се ангажира да завърши сделката на договорената цена", заявиха от компанията във вторник, въпреки че в нейната все още собствена платформа Мъск заплаши да се откаже от сделката.

В понеделник Мъск инжектира сериозни съмнения относно приключването на сделката, заявявайки, че "не е изключена" по-ниска цена за придобиването на "Туитър". Той също така се подигра на главния изпълнителен директор на "Туитър" Параг Агравал в платформата за социални медии, че не е предоставил доказателство за броя на фалшивите и спам профили.

Мъск: Сделката за Twitter не може да продължи, ако няма доказателство за под 5% спам акаунти

През последни седмици акциите на "Туитър" се търгуваха под договорената от Мъск оферта за заплащане на 54,20 долара за акция, но поевтиняха още по-рязко, след като милиардерът предложи, че може да се откаже от сделката.

Продължаващите и днес изявления на Мъск водят до ново поевтиняване на акциите на "Туитър" с около 1,8% към $ 36,72 преди старта на днешната търговия на Уолстрийт.

"Голдман Сакс" би спечелила 80 млн. долара, а "Джей Пи Морган" 53 млн. долара от консултирането на "Туитър" по сделката, показват документи на компанията.

Константин Тодоров
2107 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини