Мъск: Сделката за Twitter не може да продължи, ако няма доказателство за под 5% спам акаунти

  • 17 май 2022 11:39

  • 1456
  • 2
Мъск: Сделката за Twitter не може да продължи, ако няма доказателство за под 5% спам акаунти
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Илон Мъск заяви, че сделката по закупуването от него на "Туитър" (Twitter Inc) няма да продължи напред, докато главният изпълнителен директор на компанията не покаже публично доказателство, че тя има по-малко от 5% фалшиви и спам акаунти, пише БНР.

Милиардерът подчерта, че Twitter трябва да му предостави точни данни за спам и фалшивите профили в социалната мрежа, за да бъде осъществена сделката за поглъщане на компанията.

Мъск замразява сделката за Туитър

"Вчера главният изпълнителен директор на Twitter публично отказа да покаже доказателство за по-малко от 5% фалшиви и спам акаунти. Тази сделка не може да продължи напред, докато не го направи", написа Мъск в "Туитър".

Той добави, че офертата му на стойност 44 млрд. долара за поглъщане на компанията се основава на презумпцията, че документите на Twitter до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) са точни, като Мъск изчисли, че участието на фалшиви и спам акаунти в данните на потребителите е "много по-високо" над 20%.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1456 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.05.18 | 14:23

2
Каквото имат общо КонДво и Мъск е размера на щетите - 40 милиярда реални щатски долари ... при такива суми старото правило действа : за затвора са другите будала !

2022.05.18 | 14:19

1
Той е на същата линия като ония КонДво от Корея с неговият корейски електронен долар (UST) . първо срути цялото , после идвай с сладки лукави ущърб предложения. Майстор Тричко !

Добави коментар

Водещи новини