Акциите на "Туитър" скочиха след съобщения за възможно приемане на сделка с Илон Мъск

  • 25 април 2022 15:48

  • 2515
  • 2
Акциите на "Туитър" скочиха след съобщения за възможно приемане на сделка с Илон Мъск
© Getty (архив)

Акциите на социалната мрежа "Туитър" скочиха с над 5 на сто в предборсовата търговия днес, след като се появи информация, че компанията се доближава към сделка с Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател,, която може да бъде обявена още днес, предаде Си Ен Би Си, цитирана от БТА.

По-рано този месец Мъск предложи да купи "Туитър" за 54,50 долара на акция или около 43 млрд. долара. Очакваше се компанията да отхвърли офертата, приемайки т. нар. "отровно хапче", за да се предпази от евентуално враждебно придобиване.

"Туитър" смекчи позицията си към предложението, след като Мъск оповести, че е осигурил финансиране за 46,5 млрд. долара.

"Туитър" ще разгледа "внимателно“ офертата на Мъск

Бордът на компанията се е събрал вчера, за да обсъди финансовия план на Мъск, според източник.

Двете страни могат да постигнат споразумение още днес. Бордът е преговарял с предприемача в ранните часове на днешния ден.

Не се знае как може да изглежда евентуална окончателна сделка. "Туитър" засега отказва коментар, а акциите на производителя на електромобили "Тесла" поевтоняха с над 3 на сто в предборсовата търговия.

Валери Зайцев
2515 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.04.26 | 11:33

2
Точно така, опит за изпиране на имиджа, след цирка с Тръмп.
на тва му се вика

2022.04.26 | 00:02

1
западен олигарх

Добави коментар

Водещи новини