Dahua Eureka - Решения за ранно откриване и предотвратяване на пожари

  • 14 януари 2022 12:09

  • 813
  • 0
©

Какво е Еureka?

Новото поколение термални камери за видеонаблюдение и периметрова охрана вече са достъпни за всички световни пазари.

Серията Dahua Eureka е различна в две отношения от останалите термокамери на пазара. Първо, подчинява се на концепцията за развитие на термалните решения наDahua – повече и нови технологии, повече рационализации и максимум практичниприложения. Второ, Eureka има много добра детекция при промени в атмосферните условия и най-вече влошаване на времето, а това е силен аргумент при мониторинг на периметъра и при замяна на физическа с техническа охрана на обекти 24/7.

Като водещ разработчик на IoT решения Dahua Technology използва най-новата си термална технология, за да усъвършенства икономичната продуктова серия Eureka – термални мини хибридни камери с функция за ранно откриване на източници на огън или пожар. Серията камери има вградено алармено оповестяване в точката на видеонаблюдение, открива зони на прегряване, нерегламентирано или опасно за обектатютюнопушене, наблюдава състоянието на оборудването заедно и чрез останалите вградени интелигентни функции. Тази серия осигурява проактивно решение за предотвратяване на пожар. Подходящо решение за подстанции, фабрики, заводи, станции за отпадъци и др.

Ранно откриване на източник на топлина

Оборудвана с „термично око“, серията Dahua Eureka „вижда и открива“ това, което традиционните камери за наблюдение не могат да видят – източника на топлина. Въз основа на дистанционно измерване на температурата, тази високопроизводителна термокамера може да открие потенциална опасност от пожар като внезапно повишаване на температурата или необичайна температура, надвишаваща даден праг (например 80°C). Чрез подаване на сигнали за ранно предупреждение, както и алармена нотификация в мониторинг център, тя спомага предотвратяването на възникването на пожар и позволява своевременната реакция преди пожара да се развие и да се разпространи.

Сигнал за тревога от пожар в реално време

Серията Dahua Eureka активира алармата веднага щом бъде открита анормална температура. Това е значително по-рано и по-бързо от обикновената аларма за детектор на дим, особено в сравнително голямо пространство, в което отнема дълго време димътда достигне върха. В комбинация с вградената система за активно възпиране на камерата, персоналът на място също ще бъде уведомен навреме чрез светлинна и звукова сигнализация. Уникалното е, че вече имаме решение за пожароизвестяване на открито.

Визуално местоположение на източника на огън

Използвайки мощната проникваща способност на термичната технология, серията Dahua Eureka може точно да определи и покаже местоположението на източника на огън, дори когато е заобиколен или „забулен“от дим. Налице са ясни изображения, показващи разпределението на температурата и горещите точки в наблюдаваната сцена. Тези топлинни изображения могат да отведат пожарникарите на точното място.

Откриване на тютюнопушене

В големите обекти е слабо вероятно традиционните камери и детектори да открият и да предупредят навреме за наличие на тютюнопушене, нарушение на графика за почивка или неспазване на забрани за пушене на определени за неподходящи или пожароопасни места. Deep Learning алгоритъмът на серия Dahua Eureka може да идентифицира подозрително поведение при пушене, като анализира човешките пози и температурата на цигарите. В допълнение, камерата използва бяла светлина и звукови аларми като активни възпиращи средства, за да предупреди на момента открития пушач.

Откриване на прегряване на машини и съоръжения

Серията Dahua Eureka е подходяща и за непрекъснато проследяване и наблюдение на топлината и температурата на конвейер, лагер, двигател, както и друго оборудване, за да се гарантира безопасната работа на станциите за отпадъци и заводите. Когато се установи прегряване на машината, се задейства аларма и се изпраща до съответните служители.

Мониторинг 24 часа в денонощието и при всяко време

Серията Dahua Eureka може автоматично да открива и локализира проникване и други възможни заплахи в реално време и може да заснеме ясни изображения дори при пълна тъмнина. Осигурява 24/7 непрекъснат мониторинг за съоръжения и обекти, обикновено разположени в отдалечени райони с лошо осветление, което напълно подобрява общото ниво на сигурност в района.

Като продукт от термичното семейство Dahua, серията Eureka служи като рентабилна система за ранно откриване на пожар. Способността на камерите да откриват заплахи за сигурността на малки разстояния им позволява да измерват температури в диапазона от 1 – 15 метра, което е идеално за големи и просторни вътрешни съоръжения и обектикато станции, складове и предприятия.

СисТех България е национален лидер в доставката, адаптирането и подготовка на проекти и решения за видео-ориентирани интелигентни продукти, решения и услуги за сигурност.

За повече информация и поръчки се свържете с вашия търговец или ни намерете на: office@systeh.bg, телефон: 0897 807 600, както и в офисите ни в страната СофияВарнаПловдивБургас.

(платено съобщение )

Novini.bg
813 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини