Марк Зукърбърг отхвърли обвиненията срещу Фейсбук

  • 06 октомври 2021 07:13

  • 770
  • 2
Марк Зукърбърг отхвърли обвиненията срещу Фейсбук
© Getty Images/Guliver (архив)

Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг отхвърли обвиненията, че компанията му пренебрегва безопасността на потребителите за сметка на преследването на печалби, предадоха световните агенции.

На изслушване пред Конгреса на САЩ бяха отправени обвинения, че Фейсбук поставя на преден план своята изгода и не обръща особено внимание на въпросите, свързани със сигурността.

Фейсбук се връща към нормалния си ритъм на фона на обвинения в дезинформация

Американските законодатели настояха регулаторните власти да разследват твърденията, че социалната мрежа оказва вредно въздействие върху психическото здраве на децата и подклажда разделения в обществото.

Зукърбърг защити своята компания, като каза, че обвиненията противоречат на нейните цели.

"Аргументът, че от желание за печалба ние умишлено прокарваме съдържание, което прави хората гневни, е доста нелогичен", заяви той.

Над 70 милиона нови потребители за Телеграм в резултат на бъга с Фейсбук

"Ние правим пари от реклами, а рекламодателите последователно ни казват, че не искат техните реклами да бъдат редом до съдържание, което е вредно и поражда гняв", заяви Зукърбърг.

"А не знам някоя технологична компания да тръгва да създава продукти, които правят хората гневни или депресирани", каза той.

Радина Лазарова
770 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Чифутко

2021.11.10 | 20:48

2
Джорджанка, намирисваш на чифутко. Направо си вониш на лайнца

2021.11.10 | 20:18

1
Верваме на Цуки, той не лъже.

Добави коментар

Водещи новини