Руската компания "Яндекс" е отблъснала най-голямата DDoS атака в историята

  • 09 септември 2021 20:18

  • 4350
  • 1
Руската компания "Яндекс" е отблъснала най-голямата DDoS атака в историята
© Pixabay

Кибератака, извършена срещу сървърите на руския технологичен гигант "Яндекс" през август, както и през настоящия месец, е била най-голямата известна атака за отказ на услуга /дидос - DDoS/ в историята на интернета, заяви компанията днес, цитирана от БТА и Ройтерс.

Атаката дидос, при която хакери се опитват да наводнят мрежата с необичайно големи обеми трафик на данни, за да я парализират, е започнала през август и е достигнала рекордно ниво на 5 септември. "Експертите ни успяха да отблъснат рекордно голяма атака от почти 22 милиона заявки за достъп в секунда. Това е най-голямата атака в историята на интернета, за която ние знаем", се казва в изявление на "Яндекс".

Според "Яндекс" компанията е получила 5,2 милиона заявки за достъп в секунда на 7 август, 6,5 милиона - на 9 август, 9,6 милиона - на 29 август, 10,9 милиона - на 31 август и накрая 21,8 милиона - на 5 септември.

Американската фирма за киберсигурност "Клаудфлеър", която е широко използвана от фирми и организации за защитата от дидос атаки, каза през август, че най-голямата подобна атака, за която й е известно, е достигнала до 17,2 милиона заявки в секунда и е била извършена по-рано през настоящата година. "Клаудфлеър" все още не е коментирала атаките срещу "Яндекс".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4350 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бъд Спенсър и Терънс Хил

2021.09.09 | 20:34

1
а али агджа е предотвратил атентат срещу папата

Добави коментар

Водещи новини