Рекордна кражба на криптовалута от хакери

  • 11 август 2021 16:56

  • 6662
  • 2
Рекордна кражба на криптовалута от хакери
© Pixabay

Компания, специализирана в трансфер на криптовалути, съобщи за рекордна кражба, най-голямата в историята на сектора, която се оценява на 600 милиона долара от експертите, предадоха БТА и Франс прес.

Скъпи хакери, искаме да се свържем с вас и да ви призовем да върнете активите, които сте хакнали, написа компанията Поли Нетуърк (Poly Network) в писмо, адресирано до информационните пирати и публикувано в Туитър.

Сумата, която откраднахте, е най-голямата в историята на децентрализираните финанси, отбеляза компанията. Тези пари са от десетки хиляди членове на крипто общността, се посочва в писмото.

Кражбата от блоковите вериги Етериум (Ethereum), БайнeнсЧейн (BinanceChain) и ОксПолигон (OxPolygon) е на стойност около 600 милиона долара, според изчисленията на потребители като изследователя на киберсигурността и специалист по етериум Мудит Гупта.

Поли Нетуърк засега не коментира, отбелязва АФП.

Компанията публикува в Туитър използваните от хакерите адреси и прикани притежателите на портфейли с криптовалута да ги поставят в "черния списък".

Трансферите на биткойни и други крипто активи се основават на технологията на блокчейна, която позволява да се избегнат посредници като банките и трансакциите да се извършват директно от потребител към потребител.

Борислава Борисова
6662 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.08.27 | 12:06

2
повече регулации , например binance предстои да е регулиран участник в пазарите на САЩ , Кеймън Айлъндс , Великобритания , Евро Съюз
отпреди 5 дена

2021.08.15 | 18:37

1
стара песен

Добави коментар

Водещи новини