Руски космонавти влязоха за пръв път в модула "Наука" на МКС

  • 30 юли 2021 21:51

  • 4058
  • 3
Руски космонавти влязоха за пръв път в модула "Наука" на МКС
© gettyimages

Руските космонавти Олег Новицки и Пьотър Дубов, които пребивават на борда на Международната космическа станция (МКС), за пръв път влязоха в многоцелевия лабораторен модул "Наука", съобщи Роскосмос, цитирана от БТА.

Според съобщението на космическата агенция на Русия се предвижда двамата да извършат контролен оглед на обитаемите части на модула, да вземат проби от въздуха и да инсталират агрегат за пречистване на въздуха.

НАСА отложи изстрелването на космическия кораб "Старлайнър" към МКС поне до 3 август

Модулът "Наука" потегли към МКС на 21 юли от космодрума "Байконур", а вчера се скачи със станцията. Скоро след скачването от НАСА съобщиха, че двигателите на модула са заработили непреднамерено и неочаквано.

От Роскосмос обясниха, че продължава процедурата от преминаване на модула от режим "полет" в режим "скачен с МКС" и че двигателите са се включили за кратко поради срив в програмното осигуряване.

Мая Йорданова
4058 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
РУСКО РОБСТВО

2021.08.30 | 20:23

3
ПУТЬОВАТА МУТРАФОНОВА СЛЕД ПРЕВРАТА,КОЙТО СДЕЛА В ПРЕЗРЯНАТА ЗАДУНАЙКА СЪС СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ ЛАНСИРА САМО ГНУСНИ И НАГЛИ ГЮВЕНДИЙ В СЛУЖБА НА КРЕМЪЛСКИТЕ КАНИБАЛИ...РУСКИЯТ КЕНЕФ И НЕОБЯТНИТЕ МУ КОЛОНИИ НЕ БИХА СЪЩЕСТВУВАЛИ БЕЗ ВИДИОТЕН ПОЖИЗНЕН ВОЖД. РУСКАТА СГАН Е ТУМОР НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.РУСКИЯТ КЕНЕФ И КОЛОНИИТЕ КОИТО Е ЗАГРАБИЛ НЕ БИХА СЪЩЕСТВУВАЛИ БЕЗ СМАХНАТ ПОЖИЗНЕН ВОЖД.ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКИ КРЕМЪЛСКИ ИДИОТИЗЪМ РАЗПОЛОЖЕН НА ОГРОМНА ТЕРИТОРИЯ Е ТУМОР НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.МУТРАФОНОВА ПОВТОРИ ДЕВЕТОСЕПТЕМВРИЙСКИЯТ ИДИОТИЗЪМ НА КРЕМЪЛ И ТУРИ СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ НА ВЛАСТ. ГЮБРЕТО СЕ ИЗЖИВЯВА НА СВИНСКА КРЕМЪЛСКА ПОЛИТИЧКА...ТАШАЦИ НА РОЯЦИ!!!...
РУСКО РОБСТВО

2021.08.30 | 20:23

2
ШЕСТО ГЛАВНО ПОДАВАЙКИ ПО ШЕСТАШКИ НАЧИН НОВИНИТЕ ВЕЛИЧАЕ РУСКИЯ КЕНЕФФФФФ...
Рени

2021.07.30 | 23:50

1
Пак са закъсняли с години.

Добави коментар

Водещи новини