Ричард Брансън предвижда да полети в космоса преди Джеф Безос

  • 02 юли 2021 10:53

  • 798
  • 1
Ричард Брансън предвижда да полети в космоса преди Джеф Безос
© Getty Images/Guliver

Британският милиардер Ричард Брансън има амбицията да полети в космоса с кораба "Юнити-22" на компанията си "Върджин галактик" на 11 юли, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Ако графикът бъде спазен, Брансън ще изпревари с няколко дни основателя на "Амазон" Джеф Безос Джеф БезосДжѐфри Престън Бѐзос (на английски: Jeffrey Preston „Jeff“ Bezos), по-известен просто като Джеф, който обяви, че ще полети в космоса на 20 юли с апарата "Ню шепард" на компанията си "Блу ориджин".

"Винаги съм бил мечтател. Майка ми ме научи никога да не се предавам и да се стремя към звездите. На 11 юли е време да превърна тази мечта в действителност на борда на "Юнити-22", написа Брансън в Туитър.

Това ще е изпитателен пилотиран полет на космическия апарат. Той е от серията "Спейсшип 2", разработена за редовни туристически суборбитални полети. "Юнити" ще излети от Ню Мексико. Това ще е първият полет с двама пилоти и четирима пътници, които ще са от компанията на Брансън.

Ричард Брансън показа интериора на кораба си за космически туристи

Според плана "Юнити" ще се отдели от носителя на височина 16 км и ще остане повече от два часа в полет. Така пътниците могат да видят Земята от височина 100 км и да изпитат състояние на безтегловност за няколко минути.

Предвидени са още две изпитания, след което ще започнат редовните търговски полети през 2022 г.

Последвайте канала на

Весела Найденова
798 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.03 | 00:25

1
Дай да ти видя скафандара

Добави коментар

Водещи новини