Гледай на живо

Лудогорец пречупи Локомотив на "Лаута" - на живо след 1:3 в Пловдив

Интелигентното решение Full-color на Dahua прави нощта толкова цветна, колкото и деня

  • 22 юни 2021 16:16

  • 955
  • 0
Интелигентното решение Full-color на Dahua прави нощта толкова цветна, колкото и деня
©

AI технологията се прилага все по-често в индустрията, свързана със сигурността, в следствие на което интелигентният видео анализ се превърна в търсена функция за наблюдение при различни ситуации. Особено подходящ е за наблюдение на открито или на пространства с много слабо осветление през нощта. За да задоволи нуждите на потребителите от интелигентни решения за различни цели при условия на слаба осветеност, водещата компания за IoT решения и световен доставчик на услуги–Dahua Technology използва усъвършенстваните предимства на AI алгоритъма и комбинира своите подобрения на пълноцветната производителност с висока точност на откриване, разпознаване на обекти и ефективни AI функции за търсене, давайки живот на чисто новото си Full-color AI решение.

Въпреки че индустрията използва инфрачервена(IR) технология, за да осигури висококачествени изображения в тъмна среда, така познатите ни черно-бели изображения, заснети от традиционната IR камера, не могат да показват напълно подробна информация за заснетите обекти –като цвят на дрехите, атрибути на превозното средство и др., което затруднява събирането на визуални доказателства. Също така, когато е интегриран с AI, ограниченията в извличането на цвят често водят до ниска точност на откриване. Например, когато човек в черно облекло се скрие зад дърво, класическата IR камера не може ефективно да различи наблюдаваната цел от фона. В допълнение, IR светлината може да преекспонира целите, което може да доведе до липсващи подробности за разпознаване на обекти.

Технологични предимства на Full-color AI решението на Dahua

Компенсирайки недостатъците на на старото поколение IR камери, Full-color AI решението на Dahua е с вграден пакет авангардни пълноцветни технологии за заснемане на ясни цветни изображения дори при условия на слаба осветеност. То предлага ярки ефекти на изображението, подобни на дневните, в сцени за наблюдение при ниско осветление и пълна тъмнина, значително подпомагащи интелигентната производителност на AI на камерата.

Full-color camera VS IR camera

В сравнение с традиционното IR нощно виждане, пълноцветното AI решение на Dahua разполага с по-богати възможности за събиране и обработка на спектрална светлинна информация, което води до по-ясни, по-живи и по-пълни подробности на извлечените функции. При разпознаването на лица, черно-бялото изображение на IR камерата дава ниска точност на съвпадение в сравнение с цветните изображения, съхранявани в библиотеката с изображения. Въпреки това, при сравнение с цветните изображения, заснети от пълноцветните камери на Dahua през нощта, то осигурява висока съвместимост на алгоритъма и висока точност на съвпадение. В допълнение, неговият обектив с широка бленда и високочувствителният му сензор за изображение значително подобряват способността му да усеща видима светлина и да открива отдалечени цели в околната среда. Когато в сцената има само няколко видими източника на светлина, като улични светлини, пълноцветната камера на Dahua отново може да заснема изображения с добро качество с мощната си способност при слабо осветление.

Откриване с висока точност

Благодарение на високата способност на пълноцветната камера за събиране на спектрална информация, в някои случаи целевата честота на откриване при пълноцветен режим е по-висока от тази в режим IR, като по този начин осигурява ранно предупреждение за предотвратяване на престъпления и позволява бърза и навременна реакция с активно възпиране, при нужда. Това е приоритет на охранителните компании, които вече се възползват от технологията.

Разпознаване на целите

С отличен ефект на изображението Full-color AI решението на Dahua може да осъществява разпознаване на лица и на регистрационни табели дори през нощта. На места с повишена опасност от престъпления и инциденти, като паркове или тъмни улички, това иновативно решение може ефективно да извлече цветни характеристики, както и детайли за хора и превозни средства, постигайки разпознаване на целите. Технологията системо преодолява предизвикателствата на средата и Full Color успешно спомага мониторинг центровете, като прави работата на операторите значително по-лека и детайлна.

Икономично AI търсене

Ясните и детайлни цветни изображения, събрани от пълноцветна камера, могат значително да подпомогнат събирането на доказателства а собствено или полицейско разследване. В същото време то позволява и AI търсене, базирано на атрибути на хора/превозни средства, значително подобрявайки ефективността на извличане и значително намалявайки разходите за труд на потребителите.

Разполагайки с очевидните предимства на яркостта на екрана, възстановяването на цветовете и детайлните ефекти, Full-color AI решението на Dahua предоставя на потребителите 24/7 пълноцветно наблюдение, като същевременно изцяло използва AI функциите на своите интелигентни камери. Може да се прилага в широк спектър от места с ниска осветеност като паркинги, вили, индустриални зони, паркове и други пространства на открито през нощта, постигайки почти същите целеви ефекти на изображение като през деня. То ефективно записва доказателства и предлага удобство по отношение на ранно предупреждение, възпиране по време на събитие и управление и контрол след събитие. Времето за анализ на видеозаписи с новата генерация Full color камери се съкращава в пъти и това носи само полза.

За повече информация и поръчки се свържете с вашия търговец или на: office@systeh.bg, телефон 0897 807 600, както и в офисите ни в страната - СофияВарнаПловдивБургас.

(платено съобщение )

Novini.bg
955 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини