Microsoft ще представи новото поколение на Windowsа

  • 16 юни 2021 21:34

  • 1916
  • 5
Microsoft ще представи новото поколение на Windowsа
© bulphoto (архив)

След около седмица Microsoft ще представи новото поколение на Windows. Очаква се то да се казва Windows 11, като досега софтуерният гигант успя да опази в тайна повечето подробности за операционната система.

Според онлайн издания платформата се е появила в интернет. Не е ясно откъде произлиза течът на данни, като това е ранна версия на системата, но тя показва какво да очакваме от новия Windows.

От "Майкрософт" обявиха края на една ера

Очаквано, има доста промени в интерфейса. Лентата със задачи е с обновен вид, като иконите за Старт менюто и закачените приложения са разположени в средата. Потребителят ще има възможност чрез настройките да ги измести в ляво както е при Windows 10, съобщава Нова телевизия.

Часовникът и иконите до него си остават вдясно. Видът на Старт менюто също е променен. Махнати са интерактивните плочки и е обърнато повече внимание на иконите на приложенията.Потребителят отново може да си закача предпочитани икони за по-лесен и бърз достъп. Друга очаквана промяна също е факт. Прозорците на различните приложения не са с остри ръбове като при Windows 10, а заоблени. Така е за всички елементи в интерфейса на Windows 11, като изтеклата версия на платформата действително носи това име. Очакват се и промени във вградените приложения на операционната система, но в изтеклата версия, те не са внедрени.

Windows 11 използва и елементи от Windows 10X, както Microsoft беше обявила по-рано. Те ще са видими най-вече за устройства с два дисплея. Ще има и улеснени опции за бързо подреждане на няколко прозореца на дисплея в различни пропорции. В изтеклата версия не се използва новият магазин за приложения на Windows, а се очаква именно там да има големи промени. За сега Microsoft не е коментирала темата. Софтуерният гигант планира да представи новия Windows на 24-ти юни.

Последвайте канала на

Novini.bg
1916 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.06.20 | 07:06

5
Фантастика единадесет каза

2021.06.17 | 10:47

4
И снимката няма нищо общо. Да бяхте написали в Гугъл Windows 11, за да видите за какво става дума. Аман от преписвачи и после снимка Архив. Архив на кое? Да бяхте сложили Windows 95 тогава

2021.06.16 | 23:00

1
Ще върви ли на Файзер чиповете?
тунинг

2021.06.17 | 05:46

3
да, настройва се през оная работа на жена ти; лесно става, вчера пак пробвах
Ай ся

2021.06.17 | 00:48

2
Няма толкова некадърно написано заглавие! Windowsa? Леш!

Добави коментар

Водещи новини