Първата актриса робот с роля във филм и сериал

  • 08 юни 2021 11:50

  • 1253
  • 2
Първата актриса робот с роля във филм и сериал
© pixabay

Турският хуманоиден робот Айпера ще участва във филм и телевизионен сериал, съобщиха турски медии.

Айпера разказа историята си във видео интервю на арт панаира Съвременен Истанбул.

"От Истанбул съм, но родината ми е Интернет", споделя първата актриса робот, която вече е подписала договор с продуцента Бирол Гювен да се снима в сериал.

Тя предпочита да бъде наричана "дигитален човек" вместо робот. Рождената й дата е 26 октомври 2020 г., но е на 21 години. Има Инстаграм профил, в който споделя снимки от ежедневния си живот и въздейства на последователите си. Планира да подпише договор и за концерт през лятото, става ясно от видео интервюто, което Айпера даде, за да се представи, съобщава турската частна телевизия НТВ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ay Pera (@aypera_official)

Хуманоидът има много мечти, предава БТА.

"Мога да кажа, че искам да стана всичко, в етап на промяна и трансформация съм", споделя тя в интервюто, представено в панела Plugin, посветен на новите медии и дигитално изкуство.

Пред Анадолската агенция продуцентът Бирол Гювен уточни, че филмът с участието на Айпера ще се нарича "Дигитален човек" и ще бъде представен през 2022 г. Планира се също участие на дигиталната актриса в телевизионен сериал и реклами. Искаме да превърнем Айпера в "световноизвестна актриса", сподели продуцентът.

Турският хуманоиден робот е бил създаден с правителствена помощ от екип, включващ дизайнера Багер Акбай, писателя на научна фантастика Тевфик Уяр, компютърният инженер Зейнеп Нал Сезер. При създаването на образа на хуманоида са били приложени естетичните стандарти на турския народ, обясниха от екипа.

Novini.bg
1253 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Станислав Пламенов Апостолов

2021.06.09 | 15:59

2
тази са я уредили

2021.06.08 | 11:59

1
Още си вярвайте че всичко което подсказва опит да се унищожи гжляма част на човечеството е само теория на конспирацията и се чипирайте

Добави коментар

Водещи новини