"Локхийд Мартин" и "Дженерал мотърс" ще правят луноход за НАСА

  • 27 май 2021 19:15

  • 604
  • 1
"Локхийд Мартин" и "Дженерал мотърс" ще правят луноход за НАСА
© Pixabay

Американските компании "Локхийд Мартин" и "Дженерал мотърс" обединяват усилия за разработването на ново поколение луноходи, които да се използват от астронавтите на НАСА при мисии на Луната, съобщи ТАСС, като цитира пресслужбата на "Локхийд Мартин", предаде БТА.

Програмата на НАСА "Артемис" предвижда изпращане на хора на Луната за изследвания и експерименти. За тези мисии ще са нужни роувъри за лунен терен.

"Решаваща роля в подкрепа на програмата за изследване на Луната ще има осигуряването на възможност за придвижване по повърхността й. Роувърите от ново поколение ще дадат възможност за значително увеличаване на разстоянието, което астронавтите ще могат да преодоляват в изследването на Луната", каза изпълнителният вицепрезидент на "Локхийд Мартин Спейс" Рик Амброуз.

НАСА представи астронавтите за лунната програма "Артемида"

"Дженерал мотърс" работи с НАСА при създаването на апаратите, използвани при 15-ата, 16-ата и 17-ата мисия на програма "Аполо" през 1971-1972 г.

През пролетта на 2019 г. от НАСА обявиха, че програмата "Артемис" включва три етапа. Първият предвижда непилотиран полет около Луната през 2021 г. на кораба "Орион" и връщането му на Земята. Втората фаза включва пилотиран полет през 2023 г. около луната, а през 2024 г. се предвижда кацане на екипаж астронавти на естествения спътник на Земята.

Novini.bg
604 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
русин

2021.05.27 | 21:54

1
а братушките се връщат защото на МКС КАПСУЛАТА ИМ Е ПРОБИТА РАЗПАДА СЕ И ГУБИ КИСЛОРОДА НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ РАБОТИ ТАМ

Добави коментар

Водещи новини