Американски астронавт и руски космонавти се отправят към МКС на 9 април

  • 11 март 2021 12:15

  • 747
  • 2
Американски астронавт и руски космонавти се отправят към МКС на 9 април
© Pixabay

Американският астронавт Марк Ванде Хай бе определен от НАСА за член на международния екипаж, който ще се отправи към Международната космическа станция (МКС) на 9 април с космическия кораб "Союз МС-18", съобщи пресслужбата на американското космическо ведомство, цитирана от БТА.

Той ще бъде бордови инженер на екипажа, в който са и руските космонавти Олег Новицки и Пьотр Дубров. Ванде Хай е астронавт от 2009 г., той бе част от екипажа на МКС през 2018 г.

Междувременно Роскосмос съобщи, че Марк Ванде Хай заема мястото на руския космонавт Сергей Корсаков. Той трябвало да бъде част от основния екипаж на "Союз МС-18". От НАСА са заявили и участието на астронавтката Ан Макклейн в дублиращия екипаж на полета. Тя ще заеме мястото на Дмитрий Петелин, съобщи ТАСС, цитирайки информация от Роскосмос.

Астронавтите Марк Ванде Хай и Норишиге Канаи излязоха в открития космос (видео)

Решението за смяната е взето въз основа на ангажиментите на руската държавна компания с американската "Аксиом Спейс" за полет на американски астронавт с космическия кораб "Союз МС-18".

С кораба на 17 април на Земята трябва да се завърнат руските астронавти Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков и американската астронавтка Катлин Рубинс.

Novini.bg
747 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Александър

2021.03.11 | 13:53

2
Значи, едните са космонавти, а другите астронавти !! Да ви имам платената медия.
НЕ СЪМ ПЛАТЕН САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО

2021.03.11 | 12:40

1
ПАРТИЯТА НА ВАСИЛ БОЖКОВ Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО НЕ Е СЪСТАВЕНА ОТ ХОРА УЧАСТВАЛИ ВЪВ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА И Е ОТ МЛАДИ И СПОСОБНИ СПЕЦИАЛИСТИ И Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО ПРЕДЛАГА РЕАЛНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ПРАВЕНО ДО СЕГА ВЪВ БЪЛГАРИЯ АКО С.ТРИФОНОВ УПРАВЛЯВА ЩЕ Е КАТО Б.БОРИСОВ САМ ЩЕ ВЗИМА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО (БНО) №14 ЩЕ ПИТА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА КОИТО ГИ ЗАСЯГАТ

Добави коментар

Водещи новини