Telefonica продава телекомуникационните си кули на American Towers за 7,7 млрд. евро

Испанският телекомуникационен гигант Telefonica S.A. обяви в сряда, че нейното дъщерно дружество Telxius Telecom се е съгласило да продаде своите телекомуникационни кули (мачти) в Европа и Латинска Америка на American Towers за 7,7 евро. милиарди в брой.

Европейските и латиноамериканските бизнеси ще бъдат продадени в две отделни транзакции, при които American Towers ще придобият приблизително 30 722 обекта от телекомуникационни кули и ще станат водещ доставчик на Telefonica и в двата региона. Компаниите добавиха, че American Towers ще остане партньор на Telefonica в стратегически проекти в Бразилия, Аржентина и Колумбия, предаде БНР.

Чешкият собственик на Нова телевизия купува и Теленор

"Това е сделка, която има стратегически смисъл в нашата пътна карта. American Towers беше вторият ни доставчик след Telxius", заяви главният изпълнителен директор на Telefonica Хосе Мария Алварес-Оалете.

"След тази страхотна операция ще продължим да се фокусираме върху нашите най-амбициозни цели: интеграцията с британския доставчик на услуги O2 и Virgin Media в Обединеното кралство, закупуването на Oi mobile в Бразилия и намаляването на дълга“, добави той.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Технологии

още

Анкета

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Избрано от Интернет