Служители на "Гугъл" се обединяват в профсъюз за първи път

Над 200 служители на "Гугъл" (Google) в САЩ заявиха в понеделник, че са решили да сформират собствен синдикат, като това ще бъде първият път в историята, когато в голяма технологична компания се създава профсъюз, предаде БНР.

Създаването на профсъюз на работещите в Alphabet - компанията-майка на Google, също така се отдава на подкрепата на Американските работници по комуникации (CWA), който е най-големият синдикат в областта на комуникациите и медиите.

Alphabet Workers Union има за цел да гарантира, че служителите работят на справедлива заплата, без страх от злоупотреба, отмъщение или дискриминация, съобщават ръководителите на синдикат.

ЕС въвежда нови регулаторни закони за дигиталните гиганти

Дилън Бейкър, софтуерен инженер в Google, заяви: "Това е историческият първи профсъюз в голяма технологична компания от и за всички технически работници. Ще избираме представители, ще вземаме решения демократично, ще плащаме вноски и ще наемаме квалифицирани организаторите да гарантират, че всички служители в Google да знаят, че могат да работят с нас, ако всъщност те искат да видят как компанията им отразява техните ценности".

"Alphabet продължава да наказва онези, които се опитват да говорят, и също така да възпрепятства служителите да говорят по деликатни и също така откровено важни теми, като антитръстовата и синдикалната власт“, се казва още в синдикалното изявление. Профсъюзът все още трябва да получи подкрепа от достатъчен брой от 120-те хиляди служители на Alphabet.

Коментари

  1. 2021.01.13 | 23:54
    Как може да работите за гугал оставете ги да фалират но не само те а всички големи платформи крадци на лична информация и навлизане в личното пространсво на хората по планетата ни
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Технологии

още

Анкета

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Избрано от Интернет