С роботи-пчели библиотеката в Ловеч помага на най-малките да създават дигитални умения

Екипът на Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев" в Ловеч е закупил шест робота във формата на пчели по проект "Забавно програмиране", съобщават от културната институция.

С тяхна помощ се разширяват възможностите за обучение и за създаване на дигитални умения на най-малките. Проектът е финансиран по програма "Младежки дейности" при Община Ловеч.

Деца в неравностойно положение получиха дигитални устройства от Община Пазарджик

Забавното обучение, освен формиране и затвърдяване на знания, дава възможност за надграждане на пространствената ориентация на децата и провокира тяхното логическо мислене. Действията на пчеличката се задават с помощта на няколко бутона, разположени върху горната повърхност на играчката, които са достатъчно ясно означени, за да предложат изключително опростено общуване с детето и дават възможност за програмиране на 40 стъпки, посочват от библиотеката, съобщава БТА.

Първи са изпробвали роботите децата от детска градина "Снежанка". Те са научили как могат да управляват забавните пчелички, така че да ги отведат в желаната посока. Задавайки последователни команди чрез бутоните на пчелата, децата са създали програма, която тя изпълнява. По този начин възпитаниците на детската градина са направили своите първи стъпки в света на програмирането. Така се осъществява вид общуване, при което детето управлява пчелата и чрез нейното движение проверява своите умения, коригира командите при нужда и се учи само, добавят от културната институция.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Технологии

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет