Зукърбърг: Apple App Store заслужава внимателна проверка

Главният изпълнителен директор на "Фейсбук" (Facebook) Марк Зукърбърг посочи в интервю за за американския новинарска уебсайт Axios, че вярва, че технологичният гигант Apple Inc. трябва да бъде разследван от правителството на САЩ заради антиконкурентно поведение на неговия магазин за мобилни приложения App Store.

"Смятам, че има въпроси, които трябва да бъдат разгледани относно този контрол върху App Store и дали това дава възможност за стабилна конкурентна динамика“, обясни Зукърбърг. "Мисля, че част от поведението на Apple по отношение на App Store поражда със сигурност въпроси“, добави той, предава БНР.

Apple отваря първия си магазин върху вода

През август компанията Epic Games, която е производител на онлайн видео играта Fortnite, заведе дело срещу Apple, твърдейки, че контролът върху App Store предоставя монопол на технологичния гигант. Този ход дойде, след като Европейската комисия стартира разследване компанията Apple е нарушила правилата на ЕС за конкуренцията с политиките си по отношение на App Store.

Това представлява втора вербална атака на Марк Зукърбърг срещу Apple, след като в края на миналия месец той обвини базираният в Калифорния технологичен гигант, че пречи на иновациите, като начислява монополни наемни такси.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Технологии

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет