Apple отваря първия си магазин върху вода

Един от най-оригиналните магазини на марката „Apple“ се готви да отвори врати в Сингапур - направен е от стъкло и е построен върху вода. Самата компания разказа за новия търговски обект, предава Нова Телевизия.

Сградата се намира в залива Марина, което е отразено в името – „Apple Marina Bay Sands“. Това е изцяло стъклена куполна конструкция, която се държи буквално на 10 вертикални стълба.

Apple демонстрира желязно здраве въпреки пандемията

Както подчертаха създателите, проектът е вдъхновен от Римския пантеон. Магазинът предлага 360-градусова гледка към града. Слънчевата светлина преминава през стъкления купол по такъв начин, че буквално залива помещението. А хоризонтални пластини предпазват от отблясъци, неприятни за очите. Интериорът на „Apple Marina Bay Sands“ е от дърво и метал, а самата търговска площ е засадена с живи дървета.

Необичайният магазин ще отвори врати на 10 септември. Както подчертава „Apple“, той ще работи съгласно всички мерки за сигурност срещу коронавируса: посетителите и служителите ще бъдат с маски, ще измерват температурата си на входа и ще спазват социална дистанция в търговската зала. 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Технологии

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет