Илон Мъск с чипове за вграждане в мозъка

  • 04 август 2020 14:01

  • 4661
  • 5
Илон Мъск с чипове за вграждане в мозъка
© Getty (архив)

Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, разкри за нов свой проект, предаде ТАСС.

"Говорители на бизнесмена са посочили, че участниците в Neuralink са разработили чипове, които да могат да се вграждат в човешкия главен мозък", допълни руската информационна агенция, която се позова на представители на предприемача.

"Хората, стоели зад проекта, са посочили още, че тяхната разработка е имала за цел лечение на пациенти, страдащи от заболявания на централната нервна система. Те са представили наскоро устройства по-тънки от човешки косъм. Чиповете са били предназначени за предаване информация от главния мозък към компютър", добави базираната в Москва медия.

"Очаквало се е чиповете да бъдат вкарвани в главите на хората с помощта миниатюрен робот, който все още е бил на ниво проект", посочи още ТАСС.

Пред екипа на Neuralink е стояла и задачата да разшири диапазона на долавяните от човешкото ухо звуци. Това би позволило да се установи контрол върху отделянето на хормони, което би могло да понижава нивата на тревожност, написа още агенцията от Русия.

Илон Мъск вече е сред петимата най-богати в света, №1 остава Джеф Безос

Валери Зайцев
4661 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
nimportequi

2020.08.14 | 14:21

5
Тъпаци, дори не прочетохте статията отнася се само за: "пациенти, страдащи от заболявания на централната нервна система"

2020.08.07 | 17:34

4
тия смешни доводи за подобни технологии са като на педофил, който примамва деца с бонбонки и сладки приказки
ami и да крекате

2020.08.05 | 09:43

3
Тoва е проект за тотален контрол на евреите над гоите.
777

2020.08.04 | 18:14

2
ха-ха-ха!!!Слугата на сатаната тръгнал да покорява Космоса и да слага чипове.Тоя не знае какво ще стане с него и гнусните му деца,че бая мръсно семе-деца има по тая земя.
Минаха години

2020.08.04 | 15:56

1
Тасс , получи информацията преди година ,но понеже трябваше да огледат и по нагоре по стълбицата ,тя достигна до медиите с година закъснение...нищо. -яяя чип . Помисли си щирлиц. - Отчайващо си тъп Саше помисли си чипът!

Добави коментар

Водещи новини