Ватикана и католическата епархия на Хонконг са били обект на хакерска атака

  • 29 юли 2020 17:31

  • 759
  • 0
Ватикана и католическата епархия на Хонконг са били обект на хакерска атака
© Pixabay

Ватикана и католическата епархия на Хонконг са станали обект на кибератака, приписвана на подкрепяни от Китай хакери преди преговорите за подновяване на емблематично споразумение от 2018 г., което помогна за размразяване на дипломатическите отношения между Светия престол и Китай. Това съобщи днес неправителствена организация, цитирана от Асошиейтед прес.

Вероятните кибератаки от група наречена РедДелта (RedDelta) започнали през май и са били насочени към преговорите през септември за подновяване на временното споразумение за назначаване на епископи, според базираната в САЩ организация "Записано бъдеще" (Recorded Future), която проследява подкрепяни от държави кибератаки. Първи за атаките алармира в. "Ню Йорк таймс", предава БТА.

Ватикана засега не е коментирал случая. Китайското външно министерство отрече всякаква причастност на Китай към атаките, наричайки информацията за тях "безпочвена спекулация".

Атаките продължили поне до 21 юли. Те включили очевиден опит за фишинг с документ на Държавния секретариат на Ватикана, насочен към ръководителя на Хонконгската мисия на Светия престол в Китай.

Последвайте канала на

Novini.bg
759 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини