Пускането на мобилното приложение за коронавирус във Великобритания се отлага до зимата

19 юни 2020 07:43

Пускането на мобилното приложение за коронавирус във Великобритания се отлага до зимата
© Pixabay
577 0

Британските власти, които обявиха по-рано пускането в края на май на специално приложение за мобилни телефони за коронавируса, сега отлагат старта му до зимата заради технически пропуски. Това съобщи в."Файненшъл таймс", позовавайки се на изявление на заместник-министъра на здравеопазването Джеймс Бетел, цитиран от ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22644

"Стремим се да го постигнем до зимата", заяви заместник-министърът пред комисията за наука и технологии на Камарата на общините на британския парламент и добави:"Понастоящем това не е приоритет за нас".

По думите на Бетел опитът от изпробването на това нововъведение на остров Уайт в пролива Ламанш, където приложението работи в пилотен режим от средата на май, свидетелства, че местните жители предпочитат да взаимодействат с хора, а "не с технологии". Има опасност от доминиране на технологията, когато се налага основно да се разчита на есемеси и електронна поща, и това понякога отблъсква и дразни хората", които получават тревожни новини в резултат на доста рядкото общуване в мрежата, добави Бетел.

Редица потребители по-рано критикуваха този аспект на работа на приложението, тъй като предизвикващият, по думите им, "тревога сигнал не е съпроводен с разяснения по отношение на това, какво трябва и какво не трябва да се прави в дадения случай".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22644

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
577 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини