Български фирми за автомобилни части са готови да произвеждат респиратори

  • 12 април 2020 18:02

  • 2005
  • 2
Български фирми за автомобилни части са готови да произвеждат респиратори
© Getty Images/Guliver

Българските фирми за автомобилни части и оборудване са готови да произвеждат респиратори. Това съобщи пред БНР изпълнителният директор на Българския автомобилен клъстер Любомир Станиславов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33017

По думите му компаниите от сектора вече произвеждат предпазни очила, шлемове и друго оборудване, необходимо за работа на медиците с пациенти, заразени с Covid-19.

Правителството и днес ще заседава онлайн заради пандемията от коронавирус

Българската организация вече има права за производство на уредите по американска разработка.

“Част от компонентите в него нямат точна техническа спецификация, така че отнема време. Не е много близо до това да имаме пълна яснота за това как работи, как функционира уредът. И това означава, че много кратко след това ще може да произведем първия работещ прототип“, каза Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Българския автомобилен клъстер.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
2005 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.04.12 | 22:27

2
Докато разберат как работи, а след това успеят да направят работещ хората ще са забравили за епидемията. Сериозно! Все съм си мислил, че да произвеждаш даден продукт трябва да си се сертифицирал по дадените стандарти за да имаш право да го продаваш. Те тепърва ще разучават как работи
Веселяка

2020.04.12 | 19:03

1
Тогава да произвеждат и да ги продават на американците, че са закъсали. На нас не ни трябват при тези десетина заразени човека на ден,ниска безработица според официалната статистика, дори Щаба и правителството могат да си вземат платен отпуск и да отидат на почивка за добре свършената работа.

Добави коментар

Водещи новини