Експерти от IT сферата се включват в помощ на държавата срещу коронавируса

  • 30 март 2020 14:17

  • 944
  • 3
Експерти от IT сферата се включват в помощ на държавата срещу коронавируса
© Pixabay

Представители от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии обявиха на брифинг в Министерския съвет, че ще се включат в помощ на държавата срещу коронавируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

,,Ще предоставим на държавата поне 15 000 часа на нашите специалисти от Асоциацията, които ще бъдат натоварени със задачата да създадат и да подобрят системата на здравеопазването. Идеята ни е след тази криза българската държава да излезе с едни от най-добрите дигитални системи в ЕС и да покажем, че в една такава ситуация трябва да си помагаме'', заявиха от сдружението.

Бойко Борисов с важен коментар за икономическите мерки срещу коронавируса

,,Това е само началото, така че се надяваме да се включат и други компании и асоциации, когато става дума за дигитална подготовка. В нашата Асоциация членуват високотехнологични компании и ние искаме да заложим на принципа: ''Помогни на държавата, ако искаш и тя да помогне на теб'', бе казано още на брифинга.

,,На IT фронта сме много силни и сега е моментът да бъдем смислени в такава ситуация'', завършиха от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
944 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
1

2020.03.30 | 14:48

2
Браво! Поздравления! Да се гордеем, че сме българи!
az

2020.04.02 | 17:56

3
Стига глупости! Информационните системи можеха да заработят още преди пет години - просто докторите, фармацевтите и всички, ангажирани в здравеопазването, се противяха до сега! На децата си са накупили по два компютъра - но за аптеката или лекарския кабинет било скъпо?! В къщи плащат за широколентов интернет - но за кабинетите - скъпо?! Какви ли не оправдания - само и само да не внедрят информационни технологии!
Рундьо Пумпала

2020.03.30 | 14:37

1
Браво на тези млади Български момчета!Кадърни ,умни и загрижени за своята страна...браво!!! Сега Позитанските смрадове ще започнат и по тях да плюят но ,действайте момчета ,червените боклуци само това могат.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини