-
20 декември 2019 13:28
- 610
- 0
Учени от Швейцария са открили как да правят шоколада пъстроцветен, без да влагат допълнителни съставки, предаде Асошиейтед прес.
От Швейцарския федерален технологичен институт съобщават, че изследователите са разработили метод за отпечатване на специална структура на повърхността на шоколада, която го прави искрящ като дъга.
Процесът имитира ефекта на кожата на хамелеона, способна да се променя в различни цветове.
От института съобщават още, че шоколадът-дъга е готов за промишлено производство и вече се водят преговори с големи производители на сладкото изкушение.
Последвайте канала на
Свързани новини
Празник на "Ивайло" за стогодишнината на Етър - гледайте на живо!
Левски публикува финансов отчет за 2023 година
Официално: Чави продължава като треньор на Барселона
Ботев към БФС: Искаме някого от международните съдии на България да ръководи мача с ЦСКА - София
Григор Димитров разказа за марковата си победа над Джокович в Мадрид
Играйте и спечелете със Sportal.bg!
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Окончателно: Отложиха с година либерализацията на пазара на ток за бита
25 април 202415:48
Андрей Новаков: Какво ли не се случи за 5 години! Само извънземно не дойде пред ЕП
25 април 202414:12
Клошар припадна в подлеза на метростанция “Сердика”
25 април 202413:43
Ледени късове покриха магистрала "Тракия" край Чирпан
25 април 202415:05
Срещу 20 000 лв. - пуснаха двама от престъпната група на Динко от Ямбол
25 април 202416:38
Водещите новини! Според Петков Росен Желязков не действал по собствена воля. Александър Николов: „Булгаргаз“ работи като политическа маша (и още…)
25 април 202413:17
Температурите в страната слабо ще се повишат
25 април 202415:40
Полша предупреди Путин: Война с НАТО ще завърши с неизбежно поражение на Москва
25 април 202415:19
Нова смърт разтърси британското кралско семейство
25 април 202412:45