Богатството на Мъск намаля със 770 милиона долара

  • 25 ноември 2019 11:36

  • 2555
  • 3
Богатството на Мъск намаля със 770 милиона долара
© Getty Images

Богатството на шефа на „Тесла“ Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, се срина с колосалните 768 млн. долара след представянето на бронирания пикап на компанията „Кибертрък“, пишат световните медии, цитирани от bTV.

По-рано тази седмица на специално събитие Мъск представи първия пикап на компанията за електрически автомобили. Необичайното возило изглежда повече като кола от научната фантастика на 80-те години.

По време на представянето Мъск обясни, че колата е напълно бронирана, като са използвани най-високотехнологичните закалени стъкла и сплави за направата й.

"Тесла" представи първия електрически пикап

Демонстрацията на сцената обаче показа друго – след удар с метални топки по стъклата, те се спукаха без проблем. Това доведе до много подигравки в социалните мрежи, но и до загуба на пари за Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател,.

След презентацията цената на акциите на „Тесла“ се срина с около 6%, според „Форбс“. Това означава, че богаството на Мъск намаля с над 7,5 млн. долара за 24 часа.

В момента Мъск заема 41-вото място по богатство в света.

До момента са направени около 150 хил. предварителни поръчки на футуристичния пикап.

Novini.bg
2555 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Веселин Василев

2019.11.26 | 16:16

3

Последно - не ,че ме интересува но 7.5 млн. или 770 млн.

Млад журналист

2019.11.25 | 18:39

2

Копие от сертификата за раждане на Ивелин Михайлов (човека зад Исторически Парк) носи шокиращо разкритие. Според документа г-н Михайлов е от ромски произход.

Успешният българо-ромски бизнесмен е пример не само за това, че в България може да се пробие, но и за това, че в България ВСЕКИ може да пробие, стига да е достатъчно упорит и трудолюбив.

e

2019.11.25 | 14:10

1

няма лоша реклама. ще има повече поръчки само заради тоя гаф. Сигурно сте забравили за BSOD дето се плучи с Бил Гейтс

Добави коментар

Водещи новини